Správy

UKF s novinkami: Ponúkne ďalšie pedagogické študijné programy

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre ponúkne v akademickom roku 2020/2021 nové akreditované študijné programy.

Ilustračný obrázok k článku UKF s novinkami: Ponúkne ďalšie pedagogické študijné programy
Zdroj: TASR

Na Pedagogickej fakulte sa budú môcť študenti vzdelávať v bakalárskom i magisterskom programe Výtvarná edukácia a v magisterskom odbore Špeciálna pedagogika a pedagogika osôb s poruchami učenia – poradenstvo.

Program Výtvarná edukácia je zameraný na prípravu učiteľov základných umeleckých škôl, pomocných učiteľov výtvarnej výchovy, ale aj asistentov učiteľa, animátorov voľného času a pracovníkov verejnej a štátnej správy pre oblasť výchovy a vzdelávania.

„Je orientovaný na prípravu kvalifikovaných učiteľov výtvarnej výchovy, ale aj metodikov a ďalších pracovníkov, ktorí získajú teoretické poznatky a praktické zručnosti v oblasti klasických disciplín i digitálnych foriem vizuálnej kultúry,“ informovala UKF.

Magisterský študijný program špeciálna pedagogika a pedagogika osôb s poruchami učenia – poradenstvo je zameraný na profesijnú a vedeckú prípravu školských a poradenských špeciálnych pedagógov.

„Tí získajú užšiu špecializáciu na vývinové poruchy učenia, ktoré predstavujú najrozšírenejšiu vývinovú poruchu ohrozujúcu deti a mládež. Minulý rok ukončili bakalársky stupeň tohto programu prvé študentky. Program sa v súčasnosti teší veľkému záujmu a dúfame, že nový magisterský stupeň bude minimálne taký úspešný ako bakalársky,“ uviedla Lívia Fenyvesiová z UKF.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM