Aktualizované Lucia Lauková Správy

UKF investuje miliónovú dotáciu do internátov: Peniaze pôjdu aj do ŠD Brezový háj

Dotáciu chce univerzita investovať do zveľadenia internátov. Rekonštrukciou má prejsť aj v súčastnosti nevyužívaný Brezový háj.

Ilustračný obrázok k článku UKF investuje miliónovú dotáciu do internátov: Peniaze pôjdu aj do ŠD Brezový háj
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Študentský domov Brezový háj je v súčastnosti mimo prevádzky. Univerzita Konštatína Filozofa, ktorej budova patrí, už dlhšie zamýšľa jeho rekonštrukciu. Problémom sú chýbajúce financie, ktoré by si komplexná rekonštrukcia vyžiadala.

Brezový háj

Nedávno pridelenú dotáciu z MŠVVaŠ SR vo výške 1 milión eur použije univerzita aj na opravu internátu Brezový háj. „Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre prednostne využije na rekonštrukciu Študentského domova Brezový háj, konkrétne na modernizáciu riadiaceho a regulačného systému technológie kotolne. Táto rekonštrukcia je jednou zo základných podmienok uvedenia tohto internátu do prevádzky,“ prezradil rektor UKF v Nitre, Libor Vozár. Na túto rekonštrukciu by malo ísť zhruba 800-tisíc eur.

„Budeme sa usilovať uskutočniť potrebné stavebne úpravy v priebehu roka 2019. Podstatne budú finančné možnosti UKF,“ dodal rektor UKF v Nitre, Libor Vozár.

Dostanú nový nábytok

Obnovy sa dočkajú aj ostatné internáty. Ako informovala rektor Libor Vozár, druhou prioritou financovania potrieb študentov je zlepšenie interiérového vybavenia ostatných študentských domovov. „Na výmenu nábytku, žalúzií a maľovanie izieb bude z tohto finančného balíka použitých viac ako 200 tis. eur,“ dodal rektor UKF v Nitre, Libor Vozár.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM