Lucia Lauková Kultúra

Ukážte svoj talent: Amatérski výtvarníci môžu prihlásiť svoje diela do súťaže

Šancu prezentovať svoj talent majú regionálni výtvarníci od 15 rokov. Z prihlásených diel bude vytvorená výstava.

Ilustračný obrázok k článku Ukážte svoj talent: Amatérski výtvarníci môžu prihlásiť svoje diela do súťaže
Zdroj: TASR

Neprofesionálni výtvarníci z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce môžu do 24. januára zaslať svoje diela do súťaže Region Art. Regionálne kolo tejto postupovej súťaže organizuje Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre.

So svojimi dielami sa môžu prezentovať amatérski výtvarníci od 15 rokov, ktorí môžu do regionálneho kola prihlásiť maximálne päť výtvarných prác.

„Súťaž sa vypisuje vo všetkých voľných výtvarných disciplínach, teda v kresbe, grafike, maľbe, plastike, úžitkovej tvorbe a v prácach intermediálneho charakteru, napríklad v podobe fotografického záznamu akčného umenia, land-artu a podobne,“ uvádza sa v podmienkach súťaže.

Súťaž nie je žánrovo ani tematicky vymedzená. „Jej hlavným poslaním je podpora a rozvoj neprofesionálnej výtvarnej tvorby, nadobúdanie vedomostí, rozvíjanie zručností a umelecký i odborný rast prostredníctvom poznávania, tvorby a prezentácie umeleckej tvorby,“ informovali organizátori. Výstava diel z regionálneho kola súťaže Region Art sa bude konať v KOS od 14. do 28. februára.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM