Rastislav Búgel Samospráva

Ubytovňa na Hlbokej ulici: Mesto ju chce prestavať na nájomné byty

Mesto Nitra chce prestavať ubytovňu na Hlbokej ulici na bytový dom. Na adaptáciu objektu, v ktorom dnes žijú sociálne znevýhodnení ľudia, má už radnica hotovú aj projektovú dokumentáciu.

Ilustračný obrázok k článku Ubytovňa na Hlbokej ulici: Mesto ju chce prestavať na nájomné byty
Zdroj: Dnes24.sk

„Teraz sa ideme uchádzať o dotačnú podporu z ministerstva výstavby a o podporu zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Potom by došlo ku generálnej prestavbe tohto objektu na nájomné byty. Vzniklo by tu 35 bytových jednotiek, s výmerou do 50 metrov štvorcových. V Nitre tak vznikne ďalší priestor na poskytovanie bývania,“ uviedol prednosta mestského úradu Igor Kršiak.

V ubytovni na Hlbokej ulici býva podľa jeho slov päť až sedem rodín. Tie by mali byť neskôr presťahované do novej ubytovne, ktorú chce mesto postaviť na svojom pozemku na Súľovskej ulici. „Sú to naše priority, ale zároveň to treba vnímať ako dlhodobé ciele. Aj prestavbu ubytovne na Hlbokej ulici, aj vytvorenie bytov nízkeho štandardu na Súľovskej ulici,“ vysvetlil Kršiak. V prípade, že sa mestu podarí získať dostatok finančných zdrojov, mohli by sa oba projekty začať realizovať už v priebehu tohto roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM