Lucia Lauková Správy

Týždeň v kocke: Správy z Nitry, ktoré za posledné dni zaujali najviac čitateľov

S koncom víkendu prichádza čas na zhrnutie celého týždňa. Tieto správy z Nitry zaujali našich čitateľov posledné dni najviac.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň v kocke: Správy z Nitry, ktoré za posledné dni zaujali najviac čitateľov
Zdroj: Dnes24.sk

Veterná smršť v Nitre

V noci zo stredy na štvrtok sa aj Nitrou a širokým okolím prehnala silná búrka. Pod Zoborom fúkalo rýchlosťou 110 km/h. Mnohé ulice ostali bez prúdu. Smršť sa v noci prehnala aj letiskom v Janíkovciach, kde sa práve konalo stretnutie pilotov lietajúcich veteránov Oldtimer Pribina Star. Silný vietor tu poškodil aj niekoľko vetroňov a odtrhol približne tretinu strechy z hangára na letisku, zostali po ňom popadané stromy.

Čítajte tu: Nočná smršť: V Nitre fúkalo rýchlosťou 110 km/h, na letisku ostala spúšť, FOTO

Ostali bez elektriny aj vody

Obec Jelšovce v okrese Nitra bola po nočnej veternej smršti a búrke bez elektrickej energie aj bez vody. V obci nie je zavedený obecný vodovod, obyvatelia využívajú vlastné studne, majú domáce elektrické vodárne. Obec mala bez elektriny problémy aj s kanalizáciou.

Čítajte tu: Rátajú škody: Dedina pri Nitre ostala po búrke bez elektriny, vody aj kanalizácie

Polícia pátra po osobách na záberoch, VIDEO

Nitrianska polícia zverejnila na sociálnej sieti kamerové zábery z lúpeže v predajni v Nitre. Zároveň žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po osobách na záberoch. „V predajni s hernými konzolami v nitrianskom obchodnom dome OC Centro Nitra došlo ku krádeži zariadenia virtuálnej reality /okuliare/ v celkovej hodnote bezmála 300 eur,“ informovala krajská polícia v Nitre na sociálnej sieti.

Čítajte tu: Krádež v nákupnom centre v Nitre: Polícia pátra po osobách na záberoch, VIDEO

Zmeny na námestí

Svätoplukovo námestie v centre Nitry čakajú zmeny. Počas tohto a budúceho roka na ňom pribudnú nové architektonické prvky, ktoré navrhli účastníci trojdňového hackathonu. Súčasťou opatrení je aj debarierizácia schodov, ktoré vedú na Mostnú ulicu. Ďalším projektom, ktorý sa tam bude realizovať, je vybudovanie oddychového pavilónu s galériou a kaviarňou, ktorý má vyrásť na mieste niekdajšieho pódia. Mesto okrem toho plánuje na námestí vybudovať aj vodný žľab s cirkulujúcou vodou, ktorý bude viesť od fontány po park.

Čítajte tu: Svätoplukovo námestie sa zmení: Pribudne kaviareň s galériou či vodný žľab

Polícia vyšetruje staršiu krádež

Nitrianska polícia žiada o pomoc pri pátraní po dvoch neznámych osobách. Fotografie osôb zverejnila polícia na sociálnej sieti. „Osoby by mohli objasniť okolnosti prípadu krádeže zo dňa 15. 04. 2019 okolo 14.00 h na parkovisku pred veľkoobchodom na Hlohoveckej ceste v Nitre. Došlo tu ku krádeži kabeliek s osobnými vecami z vozidla Kia Sprortage,“ uviedla nitrianska krajská polícia.

Čítajte tu: Polícia pátra po osobách na FOTO: Môžu pomôcť pri objasnení krádeže v Nitre

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM