Lucia Lauková Správy

Turistku šokovala rozkopaná cesta v Huntáckej doline: Čo sa tam deje?

Situáciu preverila aj Štátna ochrana prírody SR. Čo sa tam deje priblížil lesník CHKO Ponitrie.

Ilustračný obrázok k článku Turistku šokovala rozkopaná cesta v Huntáckej doline: Čo sa tam deje?
6
Galéria

Chránený areál Huntácka dolina patrí k obľúbeným turistickým lokalitám v okolí Nitry. Návštevníkov však v posledných dňoch nemilo prekvapili stopy po ťažkých strojoch.

„Ak sa niekto chystá cez Huntácku dolinu bicyklom, ani to neskúšajte. Od protipožiarnej nádrže prebiehajú pozemné práce, celý chodník je zničený a pri Polovčáni je výrub stromov a sú popadané na chodníku. Zle sa ide aj pešo,“ upozornila na sociálnej sieti turistka Lenka.

Prečítajte si tiež

„Vždy som tam rada chodila pre pokoj a príjemnú prechádzku, najskôr sa tam vyberiem opäť na jeseň, možno to už bude schodné,“ dodáva.

Čo sa tam deje?

Keďže ide o chránený areál, oslovili sme správu CHKO Ponitrie, ktorá situáciu preverila. „Jedná sa o podzemnú inštaláciu vysokonapäťového kábla. Tento projekt bol posudzovaný a riešený našim pracoviskom v roku 2019 v rámci riešenia príslušných povolení. Realizácia začala až tento rok“ vysvetlil lesník CHKO Ponitrie Peter Hradňanský.

Lesník ubezpečil, že trasa nezasahuje priamo do územia chráneného areálu. „Vedie po existujúcej lesnej ceste – zvážnici. Po ukončení prác bude teleso cesty upravené a cesta funkčná a prejazdná,“ dodal Peter Hradňanský s tým, že podrobnejšie termíny k ukončeniu projektu nemajú k dispozícii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Turistku šokovala rozkopaná cesta v Huntáckej doline: Čo sa tam deje?
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM