Aktualizované Správy

Turistický vláčik sa vráti do ulíc Nitry: Premávať bude od júla

Tohtoročná sezóna turistického vláčika odštartuje neskôr ako po iné roky. Zdržanie však v tomto prípade nespôsobila pandémia.

Ilustračný obrázok k článku Turistický vláčik sa vráti do ulíc Nitry: Premávať bude od júla
9
Galéria
Zdroj: TASR

Od roku 2018 prevádzkovala Arriva Nitra na základe zmluvy s mestom turistický vláčik. Prevádzka turistického vláčika bola súčasťou zmluvy o zabezpečovaní MHD v Nitre medzi mestom a spoločnosťou Arriva Nitra, ktorá bola platná do konca minulého roka.

Mesto s dopravcom predĺžilo zmluvu, ale už bez dodatku o turistickom vláčiku. Ešte začiatkom júna tak radnica nevedela potvrdiť, či vláčik bude počas tejto turistickej sezóny premávať a za akých podmienok.

Riešenie prinieslo júnové zasadnutie metského zastupiteľstva, na ktorom poslanci schválili zmeny v rozpočte na rok 2020.

Ako potvrdil hovorca mesta, turistický vláčik bude premávať od 1. júla do 30. septembra. Nie je však isté, či to bude vláčik spoločnosti Arriva Nitra.

Nového prevádzkovateľa má určiť súťaž. „Presné podmienky prevádzkovania budeme poznať podľa toho, kto uspeje v súťaži,“ dodal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Na prevádzku mestského vláčika vyčlenili poslanci z mestského rozpočtu 35-tisíc eur. Prevádzka vláčika má byť zabezpečená cez Nitriansku organizáciu cestovného ruchu (NOCR).

„Čiastka 35-tisíc, ktorá bola súčasťou balíka na MHD, sa presunula do Nitrianskej organizácie cestovného ruchu. Cez ňu bude zabezpečená prevádzka vláčika,“ uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

FOTO: Nový nitriansky turistický vláčik
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM