Lucia Lauková Správy

Tu radšej opatrne: Miesto v Nitre, kde býva najviac dopravných nehôd!

V tomto úseku sa stáva najviac nehôd nielen v rámci okresu Nitra, ale v rámci celého Nitrianskeho kraja. Zvýšte tu preto opatrnosť.

Ilustračný obrázok k článku Tu radšej opatrne: Miesto v Nitre, kde býva najviac dopravných nehôd!
Zdroj: TASR

Najviac nehôd od apríla do konca septembra sa podľa Krajského riaditeľstva PZ v Nitre stalo na ceste I/64 v okrese Nitra. Konkrétne medzi 66 – až 67,4 kilometrom, čo je úsek dlhý 1400 metrov.

„Nehodový úsek sa nachádza na prieťahu mestom Nitra. Začína sa v smere staničenia za križovatkou s cestou II/562, a končí za križovatkou s ulicou Nábrežie mládeže,“ uvádza KR PZ v Nitre.

Najčastejšie príčiny

V tomto roku sa tu stalo 13 dopravných nehôd, našťastie si vyžiadali len 6 ľahko zranených osôb. Ako najčastejšie príčiny dopravných nehôd uvádza polícia porušenie povinnosti vodiča, nesprávnu jazdu v jazdných pruhoch a nedodržanie vzdialenosti medzi vozidlami.

Najrizikovejší čas

Najhoršími dňami sú piatok a sobota. Práve v týchto dňoch zaznamenali policajti v tomto úseku najviac nehôd. Najviac dopravných nehôd (3) sa stali v čase od 20. do 22. hodiny. Opatrný treba byť aj medzi 12.00 a 14.00, medzi 16-tou a 18-tou hodinou a v čase od 18.00 do 20.00. V každom z týchto časov došlo tento rok k dvom nehodám.

Popis úseku

Najnehodovejší úsek robí z tejto cesty viacero faktorov. „V predmetnom nehodovom úseku sa nachádzajú viaceré križovatky s miestnymi komunikáciami, ktoré sú riadené svetelnou signalizáciou a to MK Coboriho x MK R. Peregrina, s MK Štúrova, križovatka s MK Wilsonovo nábrežie x MK Československej armády. V nehodovom úseku je ďalej situované väčšie množstvo vjazdov a výjazdov ku spoločnostiam, prevádzkam a bytovým domom. V úseku je situovaných viacero priechodov pre chodcov a autobusových zastávok v oboch smeroch staničenia so samostatnými výbočiskami,“ dodáva sa v správe KR PZ v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM