Lucia Lauková Kultúra

Tu deti rozhodne nesmú chýbať: Kde v Nitre a okolí bude chodiť Mikuláš?

Na saniach, na koči aj na vláčiku. Deti pripravte si básničky, stretnutie s Mikulášom sa blíži. Pozrite si zoznam mikulášskych podujatí v Nitre a v okolí.

Ilustračný obrázok k článku Tu deti rozhodne nesmú chýbať: Kde v Nitre a okolí bude chodiť Mikuláš?
Zdroj: TASR

Mikuláš na saniach v Nových Sadoch

Do obce Nové Sady zavíta aj tento rok Mikuláš, avšak tento rok príde trochu netradične, a to na svojich snežných saniach. Stretnúť sa s ním môžete 4.decembra o 17:00 hodine pri kaštieli v Nových Sadoch. Nezabudnite na nejakú peknú básničku, pesničku pre Mikuláša a jeho pomocníkov. Určite si pre vás pripravia sladkú odmenu.

Mikulášsky vlak

5. a 6. decembra, Slovenské poľnohospodárske múzeum v Nitre

Vláčik bude jazdiť v oboch dňoch od 9.00 do 16.00 h, pričom posledná jazdu začína o 15.30 h. Súčasťou programu bude i výstava betlehemov a ochutnávka vianočného čaju. Za vstupné zaplatia dospelí 4 eurá, žiaci a deti 2 eurá. V cene lístka je zahrnutá aj jazda parným vlakom a ochutnávka čaju.

Stretnutie s Mikulášom v Ivanke pri Nitre

5. decembra o 16.00 h v Kultúrnom dome v Ivanke pri Nitre

Mikuláša sa dočkajú aj v Ivanke pri Nitre. Vianočný program si pripravili deti z materskej školy a základnej školy, nebude chýbať rozsvietenie vianočného stromčeka a mikulášska zábava s čerticou.

Mikulášsky večer

6. decembra o 18.00 h, Svätoplukovo námestie

Mikuláša privítame aj vo štvrtok o 18.00 hodine na námestí, kde bude pripravený Mikulášsky večer s Musicantica Slovaca, Detským speváckym zborom Škovránok a kapelou Carpe Diem.

V Pohraniciach na koči

8. decembra od 13.30 h, Pohranice

Do Pohraníc príde aj tento rok Mikuláš so svojimi pomocníkmi na koči s koníkmi. Deti ho môžu čakať na jednej z týchto zastávok: Centrum obce, Slepačia hora, Apátska ulica, Vodná ulica, Káka – pri kaplnke pod bytovkami, Éršecká ulica a Nitrianska ulica.

Čertovsky podarený Mikuláš

9. decembra o 17.00 h, Svätoplukovo námestie

V nedeľu 9. decembra sa deti môžu tešiť na príchod Mikuláša o 17.00 hodine na Svätoplukovo námestie. Pripravené bude divadelné predstavenie „Čertovsky dobrý Mikuláš“ v podaní divadla Dvor zázrakov, ohňovej show Vertigo a mikulášskeho koncertu pre všetky deti v podaní známych Paci Pac.

TIPY na ďalšie Mikulášske akcie v Nitre a okolí nám môžete poslať na adresu nitra@global24.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM