Lucia Lauková Šport Hokej

Tréner Kmeč pred zápasom s Vítkovicami: Nitra nemá nikdy iný cieľ, len víťazstvo

HK Nitra sa vo Vítkoviciach teší na pravé hokejové prostredie. V kádri však visí otáznik nad štartom obrancu Jamieho Milama aj útočníka Tibora Kutálka.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Kmeč pred zápasom s Vítkovicami: Nitra nemá nikdy iný cieľ, len víťazstvo
Foto: Rastislav Búgel

Slovenský majster HK Nitra sa vo Vítkoviciach teší na pravé hokejové prostredie. Tréner Andrej Kmeč pozná kvalitu českého extraligistu, nechce však, aby jeho zverenci pôsobili v úvodnom šestnásťfinále Ligy majstrov pasívne. V jeho kádri visí otáznik nad štartom obrancu Jamieho Milama aj útočníka Tibora Kutálka.

Nitrania sa na utorňajší súboj naladili triumfom 4:1 v Poprade. Po stretnutí prenocovali pod Tatrami, dopoludnia si na ľade „kamzíkov“ zatrénovali a následne zamierili do Ostravy. Český extraligista preložil nedeľňajší extraligový súboj so Škodou Plzeň na 18. októbra a na vyraďovaciu fázu si doprial dva dni voľna navyše.

V doterajšom priebehu domácej súťaže podával kolísavé výkony, po ôsmich dueloch má na konte po štyri víťazstvá aj prehry. „Pozreli sme si niektoré zápasy a zostrihy z ich účinkovania v Lige majstrov ale aj domáceho súboja s Litvínovom. Možno viackrát prehrali, ale to pre nás nie je smerodajné, pretože česká liga je veľmi kvalitná. Vítkovice majú svoju silu, žiadny ľahký zápas nás nečaká. Spoliehať sa na to, že výsledkovo sú na tom horšie ako my, by bolo klamlivé,“ konštatoval Kmeč.

Víťazne naladení

Nedeľňajší tipsportligový súboj mal pre Nitru veľký význam. Síce sa hráči úradujúceho majstra poriadne nacestovali a v porovnaní so súperom aj unavili, triumf 4:1 ich dostal do dobrej nálady.„Vždy je lepšie, ak vyhráte. Aj nálada v mužstve je lepšia, aj šrámy sa ľahšie znášajú. Vítkovice si zvolili tú cestu, že zápas si preložili. Uvidíme, či nám to bude vyhovovať, ale v podstate je to pre nás normálny týždeň. Aj v našej lige sme boli zvyknutí hrať v ňom tri zápasy, akurát teraz nenastúpime proti špičkovému mužstvu našej ligy, ale proti Vítkoviciam. Predpokladám, že to bude mať podobné tempo ako náš piatkový duel s Košicami,“ dodal Kmeč.

Ich štart je otázny

Šéf nitrianskej striedačky sa v Poprade musel zaobísť bez útočníka Tibora Kutálka, zdravotné problémy sa navyše objavili aj u Jamieho Milama. Štart oboch hráčov je nateraz otázny. „Tibor má problémy s chrbtom. Momentálne neviem povedať, či bude schopný nastúpiť. Jamie Milam má problémy s členkom, netuším, ako to dopadne. Ostatní by mali byť zdraví,“ ozrejmil Kmeč.

Tešia sa na hokejovú atmosféru

Nitrania v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov už zdolali českého súpera na jeho ľade. Pri domácej atmosfére otočili duel v Plzni z 0:2 na 4:2 a zaknihovali dôležité tri body na ceste za víťazstvom v J-skupine. Na fanúšikov sa budú môcť spoľahnúť aj v Ostrave. „Bude tam skvelá atmosféra, keďže veľa ľudí z Nitry sa chystá na zápas. Bude tam pravé hokejové prostredie, na ktoré sme zvyknutí a veľmi ho vítame. Tešíme sa, že naši fanúšikovia nás takto podporujú. Aké to bude na ľade, to uvidíme. Vítkovice sú doma a budú chcieť hrať aktívne, my zasa nemienime byť pasívni. Samotný zápas ale ukáže, akým smerom sa bude duel vyvíjať – či to bude ofenzívne predstavenie alebo taktické,“ dodal.

Prípadné víťazstvo zo súperovho ľadu by výrazne pozdvihlo šance Nitry na postup do osemfinále.„Nitra nemá nikdy iný cieľ, len víťazstvo. Bolo by super, ak by sa nám to podarilo vo Vítkoviciach, ale chceme byť obozretní. Súper ma svoju silu,“ uviedol Kmeč.

Môže vás zaujímať:

HK Nitra na víťaznej vlne: V šlágri zdolali majstri aj lídra tabuľky HC Košice

Prvé víťazstvo na ľade súpera: HK Nitra si poradil s popradskými kamzíkmi, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM