Lucia Lauková Krimi

Krutá smrť zvierat na rodinnej farme pri Nitre: Koňa a kozy dohrýzli psy

Majitelia rodinnej farmy v obci pri Nitre prišli o svoje milované zvieratá. Tie zahynuli krutým spôsobom.

Ilustračný obrázok k článku Krutá smrť zvierat na rodinnej farme pri Nitre: Koňa a kozy dohrýzli psy
10
Galéria
Zdroj: Útulok Nitra

Majiteľovi rodinnej farmy v obci Štefanovičová sa v stredu ráno 26. apríla naskytol nečakane krutý pohľad. Svoje zvieratá, koníka a dve kozy, ktoré choval spolu s rodinou na farme na smrť dohrýzli dvaja psy. Na miesto bola privolaná polícia, ktorá následne kontaktovala pracovníka nitrianskeho útulku Františka Kubíčka, ktorý psov odchytil.

Ako uvádza František Kubíček na FB profile nitrianskeho útulku , domáci našiel zvieratá ležať vo výbehu a v prístrešku pre koníka dvoch vrčiacich stafordov. „Psy na mňa najskôr tiež vrčali, ale keď som vstupoval do výbehu prestali. Prvá na privolanie zareagovala sučka a so stiahnutým chvostom prišla ku mne. Po nej sa mi rovnakým spôsobom podarilo odchytiť aj psa,“ povedal František Kubíček.

„Pri obhliadke dotrhaných a dohryzených zvierat som zistil, že dve kozy ešte dýchali, ale koník bol už mŕtvy. Všetky napadnuté zvieratá mali rozsiahle, otvorené krvácajúce rany v oblasti hláv a krku. Devastačné zranenia oboch kôz boli tak vážne, že sa majiteľ musel rozhodnúť pre ich utratenie,“ opisuje nešťastnú udalosť pracovník útulku.

Kontakt na majiteľa psov mal útulok uložený vo svojej evidencii, práve z dôvodu už predošlých útekov psov. Potom ako zaniesli psov k veterinárovi, odovzdali ich majiteľovi. „Pána veľmi mrzelo čo sa stalo a dohodol sa s majiteľom napadnutých zvierat na uhradení vzniknutej škody vo výške asi 2600 eur. Chovný priestor psov má vraj dobre zabezpečený proti ich úteku a psov mala vypustiť cez zle zatvorenú bránku majiteľova babka, ktorá k nim prišla na návštevu,“ uviedol František Kubíček.

Upozorňujeme, že fotografie v priloženej galérii nie sú vhodné pre citlivé povahy a osoby mladšie ako 18 rokov!

Krutá smrť zvierat na rodinnej farme pri Nitre: Koňa a kozy dohrýzli psy
10
Galéria
Zdroj: Útulok Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM