Komunálne voľby

TOP zaujímavosti o voľbách v Nitre: Premiéru za plentou bude mať aj 4-tisíc mladých

Počas víkendu sa vyberieme k volebným urnám. Pozrite si niekoľko zaujímavostí, ktoré sa týkajú voličov v meste pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku TOP zaujímavosti o voľbách v Nitre: Premiéru za plentou bude mať aj 4-tisíc mladých
33
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V sobotu 29. októbra sa od siedmej rána do ôsmej hodiny večer budú konať spojené voľby do orgánov miest a samosprávnych krajov.

Mestské a regionálne voľby sa v Nitre uskutočnia v celkovo 71 okrskoch, to znamená, že v meste zasadne 71 okrskových volebných komisií.

Najmenší a najväčší okrsok

„Okrsky sú zriadené na obvyklých miestach, o ktorých boli obyvatelia informovaní oznamom o voľbách doručeným do schránok. Ide prevažne o budovy základných škôl, kultúrnych domov, centier voľného času, ale napríklad aj o priestory inšpektorátu práce,“ informoval nás hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Najväčší okrsok je ten s číslom 6, kde je evidovaných 2 523 voličov. Naopak, najmenší je okrsok číslo 7, kde je zapísaných iba 413 voličov.

„Oba tieto okrsky sa zhodou okolností nachádzajú na jednom mieste: v Centre voľného času Domino na Štefánikovej triede,“ prezradil Holúbek.

Prečítajte si tiež

V Nitre máme momentálne celkovo 66 693 oprávnených voličov.

Ako dodal hovorca mesta, v týchto voľbách má šancu po prvý raz v živote rozhodovať o svojich zástupcoch v orgánoch mesta a župy 4 136 prvovoličov z Nitry.

Prenosné urny pre covidových pacientov

„V týchto voľbách sa po prvý raz v histórii vytvárajú špeciálne komisie, ktoré navštívia covidových pacientov v domácej izolácii. Povinnosť Covid pozitívnych ľudí požiadať o špeciálny spôsob hlasovania prenosnou urnou bola dnes do 12:00. V Nitre sa prihlásilo 9 ľudí s Covidom, za ktorými vyšleme prenosné urny,“ informoval Tomáš Holúbek, hovorca mesta Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Spojené voľby 2022 v Nitre
33
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM