Lucia Lauková Správy

To sa neodmieta: Firmy ponúkli študentom SPU v Nitre prácu, brigádu i možnosť ďalšej spolupráce

Veľmi lákavá ponuka zo strany firiem prišla pre študentov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Chcú im sprostredkovať prácu, brigádu či dokonca možnosť spolupráce.

Ilustračný obrázok k článku To sa neodmieta: Firmy ponúkli študentom SPU v Nitre prácu, brigádu i možnosť ďalšej spolupráce
Foto: Rastislav Búgel

Umožniť osobné stretnutie študentov, budúcich absolventov a zástupcov firiem, sprostredkovať prácu, stáž, brigádu, prax alebo spoluprácu na bakalárskych a diplomových prácach je cieľom Dňa kariéry, ktorý zorganizovala Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre. Počas tohto týždňa sa v priestoroch univerzity prezentovalo 11 firiem, ktorých výber bol daný štruktúrou fakúlt SPU. „Deň kariéry na SPU nadväzuje na dobré skúsenosti z predchádzajúcich ročníkov a má už šesťročnú tradíciu. Vnímam ho ako integrálnu súčasť univerzitného života,“ povedal rektor SPU Peter Bielik. „Naším zámerom je, aby firmy našli dobrých absolventov na rôzne pozície a absolventi zase možných dobrých partnerov, zamestnávateľov,“ uviedol rektor SPU Peter Bielik.

Deň kariéry už tradične pozostáva z prezentácie firiem prostredníctvom výstavných stánkov, panelov, komunikácie s predstaviteľmi a prezentácie pracovných ponúk a prednášok úspešných absolventov SPU. Stovky študentov univerzity využili podľa slov hovorkyne univerzity Renáty Chosraviovej možnosť zoznámiť sa so spoločnosťami trošku inak a najmä získať odpoveď na celý rad otázok, ktoré na webe firmy nenájdu. „Zástupcov organizácií sa pýtali na ich ponuky pracovných programov, stáží, brigád, možnosti spolupráce pri vypracovaní diplomovej práce či na ďalšie možnosti kooperácie,“ povedala. Firmy hľadali najmä zástupcov ekonomických, technických či pôdohospodárskych smerov. Od záujemcov o pracovnú pozíciu vyžadovali dobré komunikačné schopnosti a ovládanie cudzieho jazyka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM