Lucia Lauková Správy

To najlepšie z celého týždňa: TOP 5 najčítanješích správ z Nitry

Končí sa ďalší decembrový týždeň. Obzrite sa za udalosťami posledných dní. Tieto našich čitateľov zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku To najlepšie z celého týždňa: TOP 5 najčítanješích správ z Nitry
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Večerná tragédia na R1A v Nitre

Nehoda sa stala v nedeľu 9. decembra podvečer na rýchlostnej ceste R1A pri križovatke s Bratislavskou cestou. Informovala o tom polícia. Žena nemala na sebe žiadne reflexné prvky a zrejme sa ani nepresvedčila, či môže bezpečne prejsť cez cestu. Svojim zraneniam na mieste nehody podľahla.

Čítajte tu: Večerná tragédia na R1A v Nitre: O život prišla chodkyňa (†59) bez reflexných prvkov

Prezývka Trogári je stará niekoľko storočí

Okrem samotného označenia obyvateľa Nitry má slovo trogár viacero významov. V nitrianskom žargóne sa napríklad využívalo na označenie pre mestského frajera alebo šibala. Často sa však toto slovo používalo aj pejoratívne, vo význame lapaj či darebák. Takže keď mamy hrešili svojich nezbedných synov, neraz im povedali: „Ty si taký trogár, alebo trogárisko.“ Podľa slov Márie Dankovej, ktorá ako sprievodkyňa už 23 rokov ukazuje krásy mesta turistom, iba málokto v Nitre vie, že prezývka Trogár je spojená s temným obdobím v dejinách mesta.

Čítajte tu: Prezývka Trogári je stará niekoľko storočí: Súvisí s tragickou udalosťou

Výbuch v rodinnom dome pri Nitre

Obcou Veľký Cetín v okrese Nitra otriasol uplynulý víkend výbuch v rodinnom dome. Nešťastie sa stalo v nedeľu 9. decembra približne o 19.30 hodine, zranil sa pri ňom majiteľ domu. Informovala o tom polícia.

Čítajte tu: Výbuch v rodinnom dome pri Nitre: Explózia poškodila fasády susedných domov

Po vypustení rybníka zahynuli labute

Smutný pohľad sa naskytol, žene, ktorá sa vybrala na prechádzku k rybníku v obci Hruboňovo. Na hladine nádrže ležali telá uhynutých labutí. Pred pár týždňami tam prebehol výlov rýb. Vypustení rybník však poskytoval obživu aj labutiam. Zo šiestich kusov ostali po vypustení v blízkosti rybníka len dve. O ich záchranu sa snažili aj ochranári. Podnetom sa zaoberala aj inšpekcia.

Čítajte tu: Po vypustení rybníka pri Nitre nastali problémy: Na mieste ochranári aj inšpekcia

NAKA si mala údajne ísť po nitrianskeho podnikateľa N. Bödöra

Cez týždeň médiami kolovala informácia o údajnom plánovanom zadržaní nitrianskeho podnikateľa N. Bödöra. Ako prvý o tom informoval Denník N. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry mal podľa portálu vydať príkaz na jeho zadržanie z dôvodu výsluchu. Podľa vyjadrení Prezídia PZ, ide o informácie, ktoré niekto podsúva v snahe mariť vyšetrovanie, nakoľko sa úplne nezakladajú na pravde. Na návrh prezidenta Policajného zboru ale budú podľa hovorcu Prezídia PZ, Michala Slivku prijaté ďalšie opatrenia na zamedzenie prípadného úniku akýchkoľvek informácii z prebiehajúceho vyšetrovania.

Čítajte tu: NAKA si mala údajne ísť po nitrianskeho podnikateľa N. Bödöra: Ten to poprel

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM