Lucia Lauková Správy

TIPY na víkend v Nitre: Tešiť sa môžete na KOLOTOČE aj Garážový výpredaj

Čo ponúkne víkend v Nitre? Pozrite si prehľad podujatí v meste pod Zoborom od piatku do nedele.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend v Nitre: Tešiť sa môžete na KOLOTOČE aj Garážový výpredaj
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Mini Lunapark

od 6. do 8. októbra, pred OC Promenada

Na voľnej ploche pri obchodnom centre Promenada bude do 8. októbra postavený mini lunapark. Otvorený bude od 12.00 do 21.00 hodiny. Nájdete tam bobovú dráhu, atrakciu ,,lavica“, retiazkový kolotoč a detskú manéžku. Cena za malý kolotoč je 3 eurá, za väčší sa platí 5 eur.

Hviezdy potrebujú tmu

piatok, 6. októbra od 20:00 do 21:30

Výučba orientácie na oblohe bez ďalekohľadu. Toto podujatie je určené tým nadšencom astronómie, ktorí sa pozerajú v noci na oblohu posiatu hviezdami bez ďalekohľadu a nevedia pomenovať, čo vidia, či hviezdy, či planéty, netušia, kde sú aké súhvezdia a chceli by sa dozvedieť, čo je možné vidieť v tomto ročnom období a hlavne, kde to na oblohe hľadať. Bez vstupného, netreba sa vopred nahlasovať. Stretnutie krátko pred 20.00 h na križovatke ulíc Kmeťova a Golianova v Nitre (dajú sa tam zaparkovať autá). Potom sa spoločne pôjde peši po poľnej ceste z betónových panelov cca 500 m do poľa smerom k Párovským Hájom, kde sa na vhodnom tmavom mieste bude pod vedením člena Slovenského zväzu astronómov, Ing. Juraja Pecháča, spoznávať obloha len očami, pričom na ukazovanie bude lektor používať laserové ukazovátko.

Tančiareň v Mlynoch

piatok, 6. októbra od 17.00 do 21.00 v 1. pos­chodie OC Mlyny

Víkend môžete odštartovať už v piatok v karibských rytmoch salsy, bachaty a kizomby. O skvelú atmosféru sa postará profesionálny DJ a tanečný inštruktor Elier (Kuba) spolu s ďalšími tanečníkmi z ByRamos studio Bratislava. Okrem lekcie tanca kubánskej salsy, tanečných animácií a autentickej kubánskej tančiarne sa môžete tešiť aj na tanečné show v podaní MORENAS Dance Group. Vstupné zdarma.

Garážový výpredaj

sobota, 7. októbra od 9:00 do 14:00, Chrenová

Sobota bude patriť na Chrenovej Garážovému výpredaju. Predajcovia sa opäť rozložia na priestranstve pri ZŠ Fatranská. Vstupné je dobrovoľné.

Ďalšie tipy na víkend nájdete na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM