Lucia Lauková Kultúra

Tipy na víkend v Nitre: Potešia sa športoví fanúšikovia aj milovníci kultúry

Ďalší januárový pracovný týždeň sa končí a už sa môžete tešiť na voľno. Nitru cez víkend čakajú rôzne kultúrne i športové podujatia. Pozrite si prehľad.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend v Nitre: Potešia sa športoví fanúšikovia aj milovníci kultúry
Zdroj: TASR

Vernisáž výstavy J.Petríková a A.Š. Daniš–Energie

11. januára o 18.00 h, Trafačka

Jana Petríková predstaví svoj autorský šperk – tvorený technikou „tiffany“. Jedná sa o mäkké spájkovanie cínom, s prímesou striebra. Autorka pri svojej tvorbe využíva postriebrený medený drôt, polodrahokamy, keramické prvky, sklo, medený plech ale tiež rôzne netradičné materiály, ktoré by ste v šperku neočakávali.

Alexander Šani Daniš ponúkne súhrn fotografií a fotomontáží na tému ENERGIE. Autorova vystavená tvorba nám ponúkne momentky, pospájané do celku, zámerne a prevážne na bielom podklade. Výstava potrvá do 6. februára 2019.

Koncert E.G.O. Group

11. januára o 20.30 h, Music A Café

V piatok budete môcť okrem zraku potešiť aj sluch. Na koncerte E.G.O. Group váš čaká prierez dixielandovými, swingovými a jazzovými melódiami. Vstupné 2 eurá.

Volejbalový zápas Nitra – Prievidza

12. januára o 20.00 h, Mestská športová hala

V sobotu poteší fanúšikov volejbalu domáci zápas. Nitrania vyzvú na domácej palubovke Prievidzu. Na programe je 17.kolo. Vstupné 2 eurá.

Verejné korčuľovanie

12. a 13. januára Zimný štadión – vedľajšia plocha

Čo by to bol za víkend bez toho aby ste sa postavili na ľad? V sobotu bude pre vás zimný štadión otvorený od 15.30 do 17.00 h a v nedeľu od 13.00 do 14.30 h.

Najmenší cirkus

13. januára o 10.00 h, Staré divadlo Karola Spišáka

V Nitre sa myslí aj na tých najmenších drobcov. V nedeľu ich rodičia môžu zobrať na cirkusové batolárium pre deti do troch rokov. Batolárium „Najmenší cirkus“ hravou a poetickou formou ponúka deťom v predškolskom veku pestrosť bábkových inscenačných postupov, aby tak mohli zažiť mágiu divadelnej formy. Vstupné 2 eurá.

Verejné korčuľovanie na Klokočine

13. januára Hokejová hala Klokočina

Okrem zimného štadióna ponúka v Nitre verejné korčuľovanie aj Hokejová hala na Klokočine. Tá bude pre všetkých nadšencov rekreačného korčuľovania otvorená v nedeľu od 9.00 do 11.00 h a od 13.00 do 15.00 h. Vstupné dospelí 2 eurá, deti do 15 rokov 1 euro.

Hokejový zápas Nitra – Košice

13. januára o 16.00 h, Nitra Aréna

Čerešničkou na torte nastávajúceho víkendu bude hokejové stretnutie na domácom ľade Nitry. Corgoni privítajú pod Zoborom mužstvo z Košíc. Nedeľný zápas sa začína o 16.00 h.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM