Kultúra

TIPY na víkend v Nitre: Čakajú nás Farmárske trhy, KOZAfest aj kolotoče!

Pred nami je predposledný júlový víkend. V Nitre sa môžete tešiť na letné hudobné večery na pešej aj festivaly.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend v Nitre: Čakajú nás Farmárske trhy, KOZAfest aj kolotoče!
Zdroj: TASR/Miroslav Košírer

Amaro Fest 2022 – open air gipsy festival

23. a 24. júla, Agrokomplex Nitra – brána B3

Na Agrokomplexe sa bude cez víkend konať medzinárodný hudobný festival Amaro Fest, ktorý prezentuje rómsku kultúru. Na festivale vystúpia napríklad Gipsy Casual, Grofo, Jan Bendig či Anita Soul. Pripravený bude aj sprievodný program a atrakcie.

ŠOK OPEN 2022

sobota, 23. júla od 9.00, Fara Aréna Klokočina

Malý turnaj s veľkou myšlienkou! Klokočina v sobotu 23. júla ožije 8. ročníkom charitatívneho hokejbalového turnaja ŠOK Open. Chýbať nebude skákací hrad a lákadlá pre najmenších. Variť sa bude aj guláš. Celý výťažok zo štartovného, ktoré bolo vo výške 60 eur za prihlásený tím, poputuje na charitatívne účely.

Fotodeň na nádvorí

sobota, 23. júla od 9.00 do 15.00 na nádvorí Nitrianskej galérie

Na nádvorí Nitrianskej galérie bude v sobotu prebiehať súťažná fotovýstava na koncept „Parkfoto“ alebo „Fotka v sieti“. Spojená bude s fotomaratónom na rôzne zaujímavé témy.

Klokočinský blšák

sobota, 23. júla od 9.00 do 14.00 jarmočisko na Klokočine

Priestor, kde sa konáva jarmok na Klokočine ožije v sobotu susedskou burzou. Pôjde o predaj alebo výmenu vlastných použitých a nepotrebných vecí. To znamená oblečenie a doplnky, bižutéria a šperky, knihy, elektronika a hračky, domáce potreby, prípadne iné nepotrebné veci, nie nadrozmerné, ktoré by mohli ešte niekomu slúžiť za pár eur.

Klokočina pre deti

sobota, 23. júla od 15.30 do 21.00 Mikovíniho ulica, Klokočina

Po susedskej burze bude nasledovať podujatie pre deti. Pripravené budú súťaže, opekačka i detská minidisco. Popri tom sa deti zlepšia v dopravnej a enviromentálnej oblasti zábavnou formou, či si pozrú ukážky práce Mestskej polície a psovoda.

Kozafest

sobota, 23. júla od 13.00 do 20.00 v Hideparku

Denný ekofestival bude zameraný na dôležité témy. Pripravené budú prednášky a diskusie o ekológii, permakultúre, udržateľnosti, lokálnosti či komunite. Súčasťou programu budú dielne aj trh.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM