Správy

TIPY na víkend: V Nitre bude chodiť Mikuláš na parnom aj turistickom vláčiku

Prvý decembrový víkend prinesie poriadnu Mikulášsku nádielku. Pozrite si prehľad podujatí na nastávajúce dni.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend: V Nitre bude chodiť Mikuláš na parnom aj turistickom vláčiku
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Mikuláš v DAB

sobota, 3. decembra v Štúdiu – Divadlo A. Bagara

Divadlo Andreja Bagara navštívi v sobotu 3. decembra o 14.00 a o 16.00 h Mikuláš, aby potešil všetky deti balíčkami plnými dobrôt. Tentoraz však prinesie aj niečo navyše – nové vydanie Audiorozprávok od Mikuláša. Detská vstupenka stojí 10 eur, súčasťou detskej vstupenky je mikulášsky balíček, vstupenka pre dospelého je 3 eurá, pri nákupe 1 detskej vstupenky je možné zakúpiť si max. 2 vstupenky pre dospelého. Vstupenky sa predávajú v pokladnici DAB.

Mikulášsky vlak

sobota, 3. decembra od 9:00 do 15:30 v Slovenskom poľnohospodár­skom múzeu

Pre verejnosť a rodiny s deťmi bude Mikulášsky vlak premávať v sobotu 3. decembra od 9.00 do 15.30. Vstup na podujatie je zdarma, ale lístok na vlak je už spoplatnený sumou 3 eurá na osobu nad tri roky. Okrem jazdy vlakom sa môžete tešiť aj na vystúpenie folklórneho súboru Kolovrat či vianočné remeselné trhy.

Garážový výpredaj

sobota, 3. decembra od 9:00 na Chrenovej – voľné priestranstvo pri Fatranskej škole za poliklinikou

Najbližší výpredaj na Chrenovej sa uskutoční už počas tejto soboty (3. novembra) od 9.00 hodiny. Kupujúci si môžu odniesť tovar od výmyslu sveta. Ak chcete predávať, registrovať sa nemusíte. Stačí prísť na určené miesto a predávať.

Verejné korčuľovanie

sobota a nedeľa, 3. a 4. decembra, na vedľajšej ploche zimného štadióna HK Nitra

V sobotu bude verejné korčuľovanie od od 15:30 do 17:00. V nedeľu od 13:00 do 14:30. Vstupné: dospelí 2 eurá, deti do 6 rokov 0.50 eur, deti do 15 rokov 1 euro.

Adventný koncert Speváckeho zboru a orchestra Lúčnice

3. December 2022 od 16:00 do 17:00 v Piaristickom kostole sv. Ladislava

Odznejú sakrálne i svetské diela, ktoré duchovne oblažia poslucháča. V dielach svetových i domácich autorov znie zbožnosť, oslavnosť, pokora i radosť, zaznejú a cappella zborové sakrálne skladby, hráči sa predstavia na netypických hudobných nástrojoch – na cimbale, fujare a panovej flaute, rozozvučia sa husle a zaspievajú mladí ľudia obdarení láskou k spevu. Účinkujú Spevácky zbor a orchester Umeleckého súboru Lúčnica, Zuzana Weiserová – soprán, Marek Janko – organ, Martin Sleziak – umelecký vedúci orchestra a Elena Matušová – dirigentka. Vstupné 12 eur.

Kristína Uhlíková Duo, Close Harmony Friends

sobota, 3. decembra od 17:00 do 18:00 na Svätoplukovom námestí

Nitrianske vianočné mestečko ožije hudbou aj tento víkend. V sobotu sa môžete tešiť na vystúpenia Kristína Uhlíková Duo a Close Harmony Friends.

Koncert Dis Is Markéta

sobota, 3. decembra od 20:00 do 22:00 v Music A Cafe – OC Centro

Kapelu DIS IS MARKĒTA tvorí 5 muzikantov z rôznych hudobných svetov, v ktorých sa spája folklór s klasickou aj experimentálnou hudbou. Výsledkom je pestrá paleta zvuku – od autentickej sugestívnej piesne, cez silné ľudové nápevy v rozličných zvukových obmenách a náladách až po netradičné kompozície. DIS IS MARKĒTA zahrá v zložení Martina Kertészová (spev), Martina Janegová (klavír), Lukáš Bujdák (gitara), Roman Stražanec (violončelo) a Dominik Bolerác (bicie). Koncert bude zaznamenavaný a neskôr odvysielaný RTVS. Vstupné 5 eur.

Ďalšie tipy na víkend nájdete na druhej strane!

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM