Lucia Lauková Kultúra

TIPY na víkend: Nitru čaká Šarkaniáda aj Deň športu

Pod Zoborom to budeš žiť aj počas prvého októbrového víkendu. Pozrite sa aké podujatia sú pripravené.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend: Nitru čaká Šarkaniáda aj Deň športu
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Večer Jara Filipa

5. októbra o 20.30 h, Music A Cafe

Hudobný projekt Večer venovaný Jarovi Filipovi pozostáva z najlepších piesní z albumov: Bolo nás jedenásť, Ten čo hrával s Dežom, Cez okno ako aj z obľúbených skladieb napísaných pre Richarda Mullera. Profesionalita hudobníkov kapely Richard Balog Band a špecifické zloženie kapely: klavír, akordeón, priečna flauta, basgitara a bicie nástroje sľubujú veľký hudobný zážitok.

Šarkaniáda

6. októbra od 13.00 h, Kalvária

Šarkany opäť zafarbia nebo nad nitrianskou Kalváriou. Súčasťou programu bude aj ochutnávku čokolády, medu a rôznych gaštanových špecialít.

Majstrovstvá sveta v boccii

6. októbra od 8.00 do cca 21.00 h, Mestská športová hala

Boccia patrí k paralympijským športom. V tomto roku sa tretíkrát v Nitre odohrajú Majstrovstvá Slovenskej republiky, ktorých sa zúčastní 30 športovcov s telesným postihnutím. V kategóriách BC1, BC2, BC3, BC4, BC5.

Zážitkové spanie na Pyramíde

6. októbra o 11.00 h, výstup na Pyramídu, zraz pred Penziónom Artin

Súčasťou bude slávnostné otvorenie domčeka na Pyramíde. Po výstupe vás bude čakať kapustnica a varené víno zdarma. Pre deti maľovanie na tvár, tiež si so sebou môžete priniesť šarkana. Výstupu sa zúčastnia známe osobnosti Nitry, zápasníci MMA: Attila Végh, Karol Ryšavý, Matúš Mečár, Ľudovít Klein, Ján Hudák, Eugen Zimerman, Eduard Gerek.

Deň športu na sídlisku Diely

6. októbra od 14.00 do 17.00 h, sídlisko Diely (v okolí amfiteátra na Popradskej ul.)

V sobotu sa bude na Dieloch športovať. Pripravených má byť množstvo športových aktivít, pre najmenších vystúpenie Notového Danyho i občerstvenie zdarma.

Koncert Suzie a Braňo Hronec

6. októbra o 20.30 h, Music A Cafe

Aj sobotný večer budete môcť stráviť pri hudbe. Znieť budú piesne prvej polovice minulého storočia v podaní Suzie (spev) a Braňa Hronca (klavír).

Zobor Cup

7. októbra od 10.00 do 16.00 h, Pyramída

Priaznivci paraglidingu sa konečne dočkali. V nedeľu sa bude konečne konať Zobor Cup. Predošlé termíny museli byť zrušené kvôli počasiu.

Hokejový zápas Nitra – Zvolen

7. októbra o 17.00 h, Nitra Aréna

Fanúšikovia sú nedeľu vítaní na hokejovom štadióne v Nitre. Na domácom ľade pod Zoborom sa stretnú dvaja súperi, Nitra a Zvolen.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM