Kultúra

TIPY na víkend: Nenechajte si ujsť verejné korčuľovanie i návštevu Nitrianskeho hradu

Nitra bude cez víkend opäť žiť zaujímavými podujatiami. Tešiť sa môžete na verejné korčuľovanie, Deň hvezdárne i otvorenie prerobeného Diecézneho múzea.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend: Nenechajte si ujsť verejné korčuľovanie i návštevu Nitrianskeho hradu
Zdroj: TASR/František Iván

Workshop Pestovanie interiérových rastlín

sobota, 12. marca od 9:00 v Botanickej záhrade SPU Nitra

Ak sa chcete zdokonaliť v pestovaní interiérových rastlín, v sobotu môžete načerpať novú inšpiráciu aj poznatky priamo od odborníkov. V Botanickej záhrade SPU v Nitre bude od 9:00 hodiny prebiehať praktický workshop zameraný na spoznávanie sortimentu interiérových kvetín a spôsobov ich pestovania. Zabudnúť by ste si určite nemali aj pracovné rukavice. Prednášať bude Marek Hus. Workshop bude spojený s predajom prebytkov interiérových rastlín Botanickej záhrady za symbolické ceny. Vstupné je dobrovoľné. Počet účastníkov je limitovaný na 20.

Nitriansky hrad

12. marca od 10:00 do 16:00 na Nitrianskom hrade

V sobotu bude pre návštevníkov po dvoch mesiacoch stavebných prác otvorené Diecézne múzeum na Nitrianskom hrade. Sprístupnená bude aj Veža Katedrály sv. Emeráma. Výstup na vežu bude možný so sprievodcom každú celú hodinu.

Verejné korčuľovanie

sobota a nedeľa, 12. a 13 marca na vedľajšej ploche Zimného štadióna

Aj tento víkend si budete môcť užiť verejné korčuľovanie na vedľajšej ploche Zimného štadióna. V sobotu bude verejné korčuľovanie prebiehať od 15:30 do 17:00. V nedeľu bude ľadová plocha vyhradená pre korčuliarov od d 12:30 do 14:00 hodiny. Deti do 6 rokov majú vstupné za 0,50 eur. Staršie deti od 6 do 15 rokov zaplatia 1 eur a návštevníci starší ako 15 rokov majú vstup za 2 eurá.

Deň hvezdárne

sobota, 12. marca od 16:00 do 21:00 v Krajskom osvetovom stredisku

Pre návštevníkov budú pripravené prednášky, pozorovanie oblohy aj výstavy. Program otvorí o 16:00 hodine poradňa Ivana Molnára s témou „Astro-fotografia, ako na to?“. O 17.45 sa môžete tešiť na prednášku Gabriely Okšu, ktorá ponúkne zaujímavé Messierove objekty. Posledným bodom programu bude prednáška Márie Záborskej venovaná prírodným hodinám. Prebiehať bude od 19:30 do 20:45. Pozorovanie oblohy cez astronomické ďalekohľady bude prebiehať od 16:00 do 21:00. Okrem toho sa môžete tešiť aj na predajnú výstavu meteoritov a minerálov. Pozrieť si budete môcť výstavu výtvarných prác zo súťaže Vesmír očami detí a výstavu modelov Slnečnej sústavy detí ZŠ Veľké Zálužie. Vstupné na podujatie Deň hvezdárne sa neplatí.

To nie je všetko. Viac tipov na víkendové podujatia v Nitre nájdete na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM