Správy

TIP na víkend: Na Agrokomplexe bude opäť jazdiť parný aj elektrický vláčik

Slovenské poľnohospodárske múzeum v Nitre opäť otvorí svoje brány počas najbližšieho víkendu. Pripravené budú jazdy vláčikom aj ohnisko na opekanie.

Ilustračný obrázok k článku TIP na víkend: Na Agrokomplexe bude opäť jazdiť parný aj elektrický vláčik
6
Galéria
Zdroj: TASR

Po úspešnom Knižnom dni otvorí Slovenské poľnohospodárske múzeum (SPM) v Nitre svoje brány aj tento víkend. Návštevníkov privíta v sobotu 9. apríla.

Mohlo by vás zaujímať

Opekačka aj vláčik

Tešiť sa môžete na jazdu vlakom Nitrianskej poľnej železnice a premávať bude aj detský elektrický vláčik. V ponuke budú aj sprievody po skanzene či ohnisko na opekanie.

„Samozrejme, pre vás bude k dispozícii aj detské ihrisko a náš areál vhodný na aktívne trávenie voľného času. Preto si okrem špekačiek nezabudnite ani kolieskové korčule, bicykle či bedmintonové rakety,“ stojí na stránke SPM v Nitre.

Bez vstupného

Vstup do múzea bude bezplatný. Brána však bude využívaná aj ako vstup na výstavu Caravan Bike Tourist. Za parkovanie budete musieť zaplatiť 2 eurá.

„Zároveň si budete môcť na bráne zakúpiť aj lístok na prebiehajúcu výstavu a peši sa dostanete aj na Agrokomplex,“ informuje múzeum.

Relax park zatiaľ otvorený nebude. „Počas výstavy bude v zadnej časti areálu karavanové mestečko, slúžiace pre parkovanie vopred registrovaných karavanov,“ uviedla Katarína Moravcová z výstaviska.

Historický vlak sa počas sviatkov tradične mení na Mikulášky! Takto povozil deti pred pár rokmi.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM