Komunálne voľby

Tím Kraj Nitra vyzbieral podpisy na založenie strany: Predsedom sa stal Marek Hattas

Združeniu kandidátov Nitrianskeho kraja sa podarilo vyzbierať vyše 11-tisíc podpisov. Nova krajská strana Tím Kraj Nitra si už zvolila svoje vedenie.

Ilustračný obrázok k článku Tím Kraj Nitra vyzbieral podpisy na založenie strany: Predsedom sa stal Marek Hattas
Zdroj: Tím Kraj Nitra

Novovzniknutá strana Tím Kraj Nitra, ktorá vznikla zo združenia kandidátov, má za sebou ustanovujúci snem. Konal sa v Leviciach.

Stranu zaregistrovalo Ministerstvo vnútra potom, ako mu prípravný výbor odovzdal koncom júna hárky s podpismi. Združeniu sa podarilo vyzbierať 11 842 podpisov. Potrebných na založenie strany bolo 10-tisíc podpisov.

Prečítajte si tiež

Zvolili si vedenie

Predsedom strany sa stal primátor Nitry Marek Hattas. “Obyvatelia Nitrianskeho kraja nám dali veľkú podporu. Podpisy sme zbierali v mestách Šaľa, Vráble, Nové Zámky, Levice, Nitra, ale aj na ďalších miestach nášho regiónu,” povedal primátor Marek Hattas.

Zakladajúci členovia zvolili okrem predsedu aj členov predsedníctva, ktorými sa stali za Levice Petra Števková a Vladimír Kuny, za Nitru Henrich Varga, Roman Ágh a Ladislav Mášik, za Šaľu Ivan Vlk a Robert Čibrik a za Vráble Michal Mudrák.

„Formálne bude Tím Kraj Nitra viesť predseda, riadiť ju však bude hlavne predsedníctvo,“ informuje tlačové oddelenie strany.

Záujmy strany

Tím Kraj Nitra tvrdí, že nie je typická strana s parlamentnými ambíciami. Ich záujmom sú „lepšie mestá, obce a kvalitné spravovanie Nitrianskeho samosprávneho kraja“.

„Tím Kraj Nitra vznikol ako odozva na neochotu niektorých parlamentných strán umožniť v komunálnych a župných voľbách uchádzať sa o hlasy voličov združeniam nezávislých kandidátov. Aj preto je celý názov strany Tím Kraj Nitra – Združenie kandidátov Nitrianskeho kraja,“ uvádza tlačové oddelenie krajskej strany.

Kto bude kandidovať?

Okrem nitrianskeho primátora Mareka Hattasa budú s podporou strany v jesenných komunálnych voľbách kandidovať aj Petra Števková, ktorá sa bude uchádzať o post primátorky Levíc a Viktor Németh, ktorý zaboduje o post primátora mesta Vráble.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac o voľbách

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM