Lucia Lauková Kultúra

Termíny nitrianskych jarmokov sú známe: Predajcovia môžu posielať prihlášky

Jarmoky aj tento rok vnesú do mesta pod Zoborom tradície i remeslá. Každoročne prilákajú množstvo ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Termíny nitrianskych jarmokov sú známe: Predajcovia môžu posielať prihlášky
16
Galéria

Po fašiangovom jarmoku sa mesto pripravuje na ďalšie obľúbené podujatia a nitrianske jarmoky medzi ne jednoznačne patria. Každoročne oživia nielen Pešiu zónu, ale aj iné kúty mesta.

Nitriansky jarmok na hrade a Pešej zóne

Sériu jarmokov odštartuje Nitriansky jarmok. Konať sa bude od 5. do 7. júla na dvoch miestach. Prvé dna dni 5. a 6. júla v priestoroch Pribinovho námestia pod Nitrianskym hradom. Na toto podujatie sa môžu hlásiť len remeselníci. Nitriansky jarmok bude pokračovať 7. júla na Pešej zóne. Na oba jarmoky môžu záujemcovia posielať prihlášky do 5. júna.

Nitrianske hody

Tento rok bude mesto pod Zoborom oslavovať hody. Mesto usporiada 18. augusta podujatie pod názvom Nitrianske hody. Podujatie sa bude konať na Pešej zóne a prihlásiť sa naň môžu len remeselníci. Ako informuje radnica na svojom webe, uzávierka prihlášok je do 27. júla.

Klokočinský jarmok

S letom sa tradične rozlúčime na Klokočinskom jarmoku, ktorý sa bude konať v termíne od 29. do 31. augusta. Jarmok na najväčšom nitrianskom sídlisku býva plný zábavy, kolotočov, stánkov a vystúpení. Prihlášky môžu záujemcovia posielať do 30. júna.

Vianočné trhy

Bodku nielen za jarmokmi ale aj za celým rokom dajú obľúbené Vianočné trhy na Svätoplukovom námestí. Začnú sa tradične 1. decembra a potrvajú do 23. decembra. Predajcovia sa môžu prihlasovať až do 6. októbra.

Prihlášku na spomínané jarmoky nájdete TU!

Pozrite si video z tohtoročných fašiangových osláv v Nitre!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM