Hokej

Švarný bude v Nitre ako asistent trénera: Hráčsku kariéru však ešte oficiálne NEUKONČIL

Ivan Švarný vymení pozíciu obrancu za post asistenta trénera. Hráčsku kariéru však ešte ukončiť nechce.

Ilustračný obrázok k článku Švarný bude v Nitre ako asistent trénera: Hráčsku kariéru však ešte oficiálne NEUKONČIL
Zdroj: Rastislav Búgel

Uplynulú sezónu 38-ročného Ivana Švarného, ktorý posledné tri ročníky odohral v Nitre, prekazili zdravotné problémy. V závere sezóny 2022/2023 sa už objavoval na striedačke popri hlavnom trénerovi Stavjaňovi. Už koncom júna HK Nitra informoval, že Švarný nebude pokračovať ako obranca, ale zastúpi pozíciu jedného z asistentov trénera.

Hráčsku kariéru ešte oficiálne nekončí

Klub aktuálne priniesol rozhovor so skúseným hokejistom. Stalo sa tak počas jeho dovolenky v Chorvátsku. „Fyzicky som na 90 percent v poriadku. Samozrejme, 4-, 5-mesačný výpadok, ktorý ma zastihol na konci minulého kalendárneho roka, urobil svoje, ale na novú sezónu by som bol pripravený. Vedenie mi už ale neponúklo hráčsky kontrakt, aj z obavy návratu toho zranenia. Ale to nikdy neviete, môže sa, nemusí sa vrátiť,“ povedal Ivan Švarný pre web klubu HK Nitra.

38-ročný hokejista však ešte korčule na klinec definitívne nezavesil.

„Prišla ponuka na post asistenta trénera, tak som si zrátal, koľko mám rokov, koľko by som ešte mohol hrať hokej a rozhodol som sa, že skúsim trénerský chlebíček. Ale oficiálne som ešte kariéru neukončil, ani to nechcem zatiaľ robiť. Nikdy neviete, čo sa stane,“ vraví Švarný.

Na lavičke sa hľadal

Priznáva, že keď sa objavil na lavičke koncom uplynulého ročníka, bolo to pre neho niečo nové: „Pre mňa bolo najzaujímavejšie, že prvé dva, tri zápasy som sa na tej striedačke hľadal. Nevedel som, čo si mám všímať, na čo sa pozerať, či na hru, či na chalanov, ich správanie, reakcie, alebo na súpera. Z mojej strany tam bol veľký zmätok, taký vnútorný. Nevedel som, čo je vlastne mojou úlohou. Ale postupne, aj za pomoci Tonda, som sa do toho dostal.“

A aká bude jeho úloha na striedačke? „Aj naďalej sa budem snažiť udržať si ten správny vzťah s hráčmi, veď vekovo som im plus-mínus najbližšie z toho trénerského pohľadu. Mojou úlohou bude určite byť medzi hlavným trénerom a kabínou akýsi prostredník,“ prezradil.

Liga sa skvalitňuje

Vlani sa Nitra herne trápila. Podľa Švarného jej chýbali strelci. Tvrdí, že podľa papierových predpokladov by pred nimi mohla byť dobrá sezóna, čomu by mal pomôcť aj príchod Samuela Bučeka a Mareka Slováka, ktorí by spolu s Tomášom Hrnkom mohli priniesť vytúžené góly.

„Nebudujeme len my, aj iné mužstvá sa snažia posilniť. Fanúšikovia a aj my vidíme, či chceme, alebo nie, že každý rok sa liga skvalitňuje, zrýchľuje, začína tam byť taký menší progres smerom dopredu,“ dodal nový asistent trénera, ktorý sa k tímu pripojí 31. júla.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM