Hokej

Miroslav Pupák už v Nitre pokračovať NEBUDE: Ivan Švarný sa presúva na lavičku

Dvojica odchovancov už nebude pokračovať v nitrianskom drese. Jeden smeruje na lavičku, ďalší do prvej ligy.

Ilustračný obrázok k článku Miroslav Pupák už v Nitre pokračovať NEBUDE: Ivan Švarný sa presúva na lavičku
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič , TASR/František Iván

Extraligový klub HK Nitra už nepočíta so službami obrancov Miroslava Pupáka a Ivana Švarného. Pupák bude pôsobiť v nižšej súťaži v drese Topoľčian, Švarný bude jeden z asistentov hlavného trénera Nitry Antonína Stavjaňu. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Obaja sú odchovanci HK Nitra a v materskom klube strávili veľkú časť svojich kariér.

Klubový rekordér

Pupák odohral v jej drese uplynulých 11 sezón vrátane ročníka 2015/2016, keď pomohol tímu k historickému titulu. Je klubový rekordér v počte zápasov v najvyššej slovenskej súťaži, v nitrianskom drese ich odohral celkovo 805.

„Miro u nás strávil skoro celú svoju kariéru, bol skvelý príklad verného hráča, ale čas nezastavíme. Zaslúži si obrovské poďakovanie za dlhoročné služby pre klub. Jeho prerod z útočníka na obrancu zvládol vynikajúco. On sám s kariérou ešte nekončí, bude hrať v prvej lige za Topoľčany a v prípade potreby vie vypomôcť aj nášmu tímu,“ konštatoval prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Asistent trénera

Kariéra rovnako 38-ročného Ivana Švarného sa odvíjala aj v zahraničných kluboch, vyskúšal si najvyššie súťaže v Česku aj Fínsku, pôsobil aj v KHL. Slovensko reprezentoval na troch MS.

Uplynulé tri sezóny odohral v drese Nitry, no ročník 2022/2023 mu pokazili zdravotné problémy. Odohral v ňom 30 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 2 góly a 10 asistencií. V závere ročníka sa objavoval na striedačke popri hlavnom trénerovi Antonínovi Stavjaňovi.

„Ivan už tiež nebude pokračovať ako obranca v našom tíme. Dôvodom je aj jeho zdravotný stav. Avšak počítame s ním, takisto ako vlani, na pozícii v realizačnom tíme, v ktorom bude jeden z asistentov hlavného trénera,“ prezradil Kováčik.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy zo športu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM