Lucia Lauková Krimi Správy

Súd v Nitre oslobodil šéfa strany PaS: Po roku väzby mu nedokázali vinu

Peter P. bol obžalovaný za vydieranie, ktorého sa mal dopustiť ešte v septembri 2003. Podľa súdu nebolo dokázané, že sa stal skutok.

Ilustračný obrázok k článku Súd v Nitre oslobodil šéfa strany PaS: Po roku väzby mu nedokázali vinu
Zdroj: TASR

Okresný súd v Nitre oslobodil zakladateľa a predsedu strany Právo a spravodlivosť (PaS) Petra P. vo veci trestného činu vydierania. „Bol oslobodený spod obžaloby okresného prokurátora v Komárne z dôvodu, že nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý bol trestne stíhaný,“ uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Nitre Lena Kiradžiev.

Peter P. bol obžalovaný za vydieranie, ktorého sa mal dopustiť ešte v septembri 2003, keď mal napadnúť a týrať bývalého obchodného spoločníka, ktorý mu údajne dlhoval peniaze. Okresný súd o jeho nevine rozhodol v piatok 31. augusta.

Peter P. si pre obvinenia odsedel rok vo väzbe. Po celý čas tvrdil, že jeho obvinenie je vykonštruované. Strana PaS, ktorej bol zakladajúcim členom i predsedom, je podľa registra politických strán a politických hnutí od marca 2017 v likvidácii. Naposledy sa zapojila do komunálnych volieb v roku 2014. V parla­mentných voľbách v roku 2012 strana PaS získala menej ako 0,5 percenta hlasov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM