Aktualizované Krimi

Zapríčinil tragickú nehodu, pri ktorej zomrelo 12 ľudí: Vodič nákladného auta spoznal TREST

Sudca otvoril hlavné pojednávanie k prípadu tragickej nehody, ktorá sa stala v roku 2019 za Nitrou. Vodič nákladného auta si vypočul rozsudok.

Ilustračný obrázok k článku Zapríčinil tragickú nehodu, pri ktorej zomrelo 12 ľudí: Vodič nákladného auta spoznal TREST
43
Galéria
Zdroj: TASR

Okresný súd (OS) Nitra vo štvrtok odsúdil za prečin všeobecného ohrozenia na osem rokov väzenia vodiča nákladného auta Júliusa F. Ten spôsobil 13. novembra 2019 mimoriadne tragickú dopravnú nehodu na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami.

Vodič si má svoj trest odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Súd zároveň uložil vodičovi desaťročný zákaz šoférovania. Rozsudok nie je zatiaľ právoplatný.

Prečítajte si tiež

Nehoda sa stala okolo 13.00 hodiny na Zlatomoraveckej ceste. Autobus viezol deti v stredoškolskom veku, ktoré sa vracali zo školy. Bola to pravidelná linka z Nitry do Jelenca.

Vodič nákladného auta prevážal štrk z kameňolomu. Auto sa prevrátilo nabok a dostalo sa do protismeru, kde narazilo do prechádzajúceho autobusu. Vodič na súde priznal svoju vinu a pozostalým sa ospravedlnil.

Pri tragickej nehode autobusu a nákladného auta zahynulo 12 ľudí, z toho štyri maloleté deti. Ďalších 17 ľudí bolo zranených, traja ťažko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Tragická nehoda pri Nitre
43
Galéria
Zdroj: Prezídium HAZZ SR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM