Lucia Lauková Správy

Študijný program pre krajinných inžinierov na SPU získal medzinárodnú akreditáciu

Absolventi študijného programu Krajinná a záhradná architektúra na SPU v Nitre budú mať väčšie možnosti uplatniť sa aj v zahraničí. Program získal medzinárodnú akreditáciu.

Ilustračný obrázok k článku Študijný program pre krajinných inžinierov na SPU získal medzinárodnú akreditáciu
5
Galéria
Zdroj: SPU Nitra

Študijný program na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre (FZKI SPU), získal opäť na 5 rokov medzinárodnú akreditáciu. Informovala nás o tom hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová. SPU je jediná univerzita, ktorá takýto program na Slovensku ponúka.

Program je uznaný a akreditovaný Medzinárodnou federáciou krajinných architektov – IFLA Europe už od roku 2012. „V roku 2018 bol opätovne vyhodnotený a získal akreditáciu IFLA Europe na ďalších päť rokov. Prínosom pre fakultu je, že spôsob výučby je medzinárodne akceptovateľný, pre študenta, že má väčšie možnosti uplatniť sa aj v zahraničí,“ informuje SPU v Nitre.

Budúci absolventi sa počas štúdia pripravujú na prax odborníka, inžiniera, krajinného architekta, ktorý má predpoklady na projekčnú činnosť v súvislosti s tvorbou záhradných, parkových, krajinných a verejných priestorov a projektovania kultúrnej mestskej i vidieckej krajiny. Uplatnenie nájdu v oblasti tvorby a manažmentu zelene, alebo v inštitúciách a orgánoch štátnej a verejnej správy. „Ďalším vzdelávaním má možnosť pôsobiť na vysokých školách a výskumných pracoviskách,“ dodáva univerzita na svojej stránke.

Prihlášku na bakalársky študijný program krajinná a záhradná architektúra si uchádzač musí podať do 28. februára 2019. „Ide o štvorročné, denné štúdium. Súčasťou prijímacieho konania je talentová skúška, ktorá sa uskutoční 25. – 26. apríla 2019,“ dodáva SPU v Nitre.

Jediný na Slovensku: Krajinná a záhradná architektúra na SPU má medzinárodnú akr
5
Galéria
Zdroj: SPU Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM