Lucia Lauková Správy

Študenti reagujú na Mečiarove amnestie: V centre Nitry postavili vrak auta, FOTO

Na podnet prebiehajúceho rokovania Národnej rady SR o zrušení Mečiarových amnestií postavili študenti pred nákupné centrum v Nitre vrak auta, ktorý má pripomínať smrť Róberta Remiáša.

Ilustračný obrázok k článku Študenti reagujú na Mečiarove amnestie: V centre Nitry postavili vrak auta, FOTO
10
Galéria
Zdroj: ZoneMedia, s.r.o.

Vrak auta stojí pred obchodným centrom Mlyny v Nitre, kam ho umiestnili študenti UKF v utorok 28. marca ráno, na podnet prebiehajúceho rokovania Národnej rady SR o zrušení Mečiarových amnestií. „Študenti UKF v spolupráci s reklamnou agentúrou ZoneMedia pripravili guerilla kampaň odkazujúcu na nechutnú politickú vraždu Róberta Remiáša,“ uvádzajú organizátori kampane.

Študenti vyjadrujú svoj názor

Aj keď si autori vďaka svojmu veku, mnohé udalosti z 90. rokov pamätať nemôžu, snažia sa svojím konaním, pohnúť dianie v štáte k lepšiemu. „Cítime zodpovednosť vyjadriť náš názor v dobe, kedy tlak verejnosti na čelných predstaviteľov Slovenska v tejto veci eskaluje. Veľkú zásluhu na tom majú autori filmu Únos, herci, politici a ďalší vplyvní ľudia, ktorí sa neboja hovoriť nahlas. Myslím, že každý je zodpovedný za to, v akej krajine žijeme. Už v minulosti sme sa presvedčili, že ak sa na Slovensku o problémoch nehovorí, budú potichu zamietnuté pod koberec. A tak sme prišli s nápadom pripomenúť udalosti z apríla 1996 širokej verejnosti. Jeden človek nezmení nič, milión ľudí môže zmeniť všetko,“ tvrdí jeden z autorov projektu, Lukáš Lukonič.

Amnestiám hovoria nie

Ako dodávajú organizátori kampane, priestor pred hlavným vchodom obchodného centra, bude 12 hodín miestom činu, ktorý traumatizuje Slovensko už viac než 20 rokov. Podľa organizátorov sa okoloidúci pri dymiacom vraku zastavujú a nalepujú nálepky na znak podpory zrušenia amnestií. „Celá akcia je podporená úderným sloganom "Hovorím NIE Mečiarovým amnestiám!”,“ dodávajú na záver organizátori kampane.

Pozrite si fotografie z miesta kampane mladých študentov z Nitry, v priloženej galérii!

Študenti reagujú na Mečiarove amnestie: V centre Nitry postavili vrak auta, FOTO
10
Galéria
Zdroj: ZoneMedia, s.r.o.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM