Lucia Lauková Správy

Stredovek na Oponickom hrade preložili: Tešiť sa môžete na historický šerm aj prehliadku

Kvôli nepriaznivému počasiu museli organizátori podujatie na Oponickom hrade preložiť. Konať sa bude v októbri.

Ilustračný obrázok k článku Stredovek na Oponickom hrade preložili: Tešiť sa môžete na historický šerm aj prehliadku
10
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Stredovek na Oponickom hrade sa mal pôvodne konať 23. septembra. Počasie však neprialo, preto sa organizátori rozhodli podujatie preložiť.

„Vzhľadom na nepriaznivú predpoveď počasia sa podujatie „Stredovek na Oponickom hrade“ presúva na 7.10.2023 od 13.00 hod. Za organizátorov sa ospravedlňujem a tešíme sa na stretnutie s Vami,“ uvádzajú organizátori.

Prečítajte si tiež

Aký je program?

Program sa začne o 13.00. Návštev­níci sa môžu tešiť na ukážky historického šermu, stredovekú kuchyňu aj sokoliarov. Pripravené bude aj vystúpenie kúzelníka Talostana. Súčasťou programu bude aj komentovaná prehliadka hradu.

„Život a boj stredovekého rytiera nám priblíži vynikajúca skupina MILITES NOBILES. Ich vystúpenia naozaj stoja za to a možno si to spolu rozdajú v drsnom súboji aj so skupinou Argenti, ktorá pre Vás pripravuje šermiarske vystúpenia, zbrojnicu a stredovekú kuchyňu,“ priblížili organizátori.

Vstupné bude dobrovoľné

V stredovekej kuchyni budete môcť ochutnať originálne jedlá, na ktorých si pochutnávali naši predkovia. Zabezpečené bude aj občerstvenie. Vstupné bude aj tento rok dobrovoľné. Záujemcovia budú môcť prispieť pri vstupe na obnovu hradu.

Podujatie organizujú obec Oponice, občianske združenie Apponiana a Pohostinstvo pod Tribečom. Akciu finančne podporil aj Nitriansky samosprávny kraj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk

Vzhľadom na nepriaznivú predpoveď počasia sa podujatie „Stredovek na Oponickom hrade“ presúva na 7.10.2023 od 13,00 hod. Za organizátorov sa ospravedlňujem a tešíme sa na stretnutie s Vami.

Posted by Oponice on Friday, September 22, 2023
Oponický hrad
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM