Hokej

Stavjaňa po prehre so Slovanom: Góly, ktoré sme dostali boli veľmi lacné!

Hokejisti Nitry sa na domácom ľade postavili súperovi z hlavného mesta. Body napokon skončili na konte súpera.

Ilustračný obrázok k článku Stavjaňa po prehre so Slovanom: Góly, ktoré sme dostali boli veľmi lacné!
48
Galéria

Úvodná tretina priniesla nedisciplinovaný obraz. Oba tímy hrali zhodne po tri presilové hry. Nitre sa nedarilo usadiť v pásme, z čoho pramenila strelecká prevaha “belasých”. V 2. minúte otvoril skóre zápasu hosťujúci Zigo, na ktorého reagoval presnou strelou v 8. minúte Dauda. Puk sa ocitol v bráne Nitry aj v 9. minúte, no Zigo ho evidentne poslal za chrbát Cowleyho korčuľou. Po dvadsiatich minútach bolo vyrovnané – 1:1.

Túžba “corgoňov” bodovať v zápase sa ukazovala najmä v obrannom pásme, kde domáci blokovali veľké množstvo striel súpera. Hradby pred bránou Nitry dokázal prekonať v 35. minúte tečom Šišovský. Stavjaňovci mali k dispozícii opäť tri početné výhody, no prechod do útočného pásma, ako aj usadenie sa v ňom, im robilo enormné problémy. Najväčšiu príležitosť spálil v 36. minúte Žitný, ktorý mieril zblízka nad Noskovičovu bránu.

Dôležitý moment pre Slovan prišiel v 42. minúte, keď prečíslenie úspešne zakončil dorážajúci Bortňák a rozdiel bol dvojgólový. Nádej prinavrátil Nitre v 53. minúte Slovák a gólom Nitru povzbudil. V 57. minúte ich však v rozlete zastavil štvrtým gólom Valach. Bojovnosť domácich, ktorú im nemožno uprieť, na zisk bodov v tomto zápase nestačila.

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Góly: 8. Dauda (Finlay, Tvrdoň), 53. Slovák (Mezei) – 2. Zigo (Brodzinski, Sersen), 35. Šišovský (Harris, Štajnoch), 42. Bortňák (Rapáč, Ranford), 57. Valach. Rozhodovali: Korba, Žák – Kacej, Jurčiak, vylúčení: 5:8, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Nitra: Cowley – Mezei, Vitáloš, Švarný, Š. Nemec, Ege, Bodák, Hřebíček, Pupák – Tvrdoň, Slovák, Finlay – Fominych, Dauda, Foget – Molnár, Kollár, Žitný – Minárik, Šiška, Múčka

Slovan: Noskovič – Sersen, Brodzinski, Bačik, Štajnoch, Maier, Ališauskas, Beňo, Valach – Šišovský, Kytnár, O’Donnell – Zigo, Harris, Urbánek – Ranford, Bortňák, Rapáč – Uram, Jendek, Kundrik

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Góly, ktoré sme dostali boli veľmi lacné. Naopak, mali sme niekoľko šancí, ktoré volali po góle. Potom sa už na hokejky našich hráčov vkrádala nervozita a nevyzeralo tak, ako by sme chceli.”

Ján Lipiansky, asistent trénera Slovanu: „Myslím si, že to bol z oboch strán výborný, rýchly zápas. Začali sme dobre a dostali sme sa do vedenia. Veci, ktoré sme si povedali, sme aj dlho držali, aj keď chybičky tam boli. Som rád za chalanov, že to je v Nitre za tri body, lebo tu sa nevyhráva ľahko. Musíme popracovať na presilovkách, ale s intenzitou a tempom hry sme spokojní.”

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Rastislav Búgel

Viac správ z prostredia nitrianskeho hokeja

OBRAZOM: HK Nitra - HC Slovan Bratislava 2:4 v 37. kole
48
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM