Lucia Lauková Správy

Stavebný úrad uznal časť námietok k výstavbe automobilky: Vydaniu stavebného povolenia to nezabránilo

Prešlo niekoľko mesiacov od podania žiadosti o stavebné povolenie, zástupcom spoločnosti Jaguar Land Rover. Časti námietok k výstavbe automobilky stavebný úrad vyhovel.

Ilustračný obrázok k článku Stavebný úrad uznal časť námietok k výstavbe automobilky: Vydaniu stavebného povolenia to nezabránilo
Zdroj: Dnes24.sk

Stavebníka Jaguar Land Rover Slovakia, s.r.o., zastupuje v konaní splnomocnený zástupca spoločnosť Konstrukt, plus. Tá, podala žiadosť na Mesto Nitra, Útvar hlavného architekta, referát dopravy a cestného hospodárstva o vydanie stavebného povolenia na stavbu Automotive Nitra project. Príslušný špeciálny stavebný orgán, teda mesto Nitra, po prerokovaní predloženej žiadosti s dotknutými orgánmi a so známymi účastníkmi konania vydalo na spomínanú stavbu, 2. júna stavebné povolenie.

Povolenie stavebník získal

Stavebník získal povolenie na inžinierske stavby, teda cesty a spevnené plochy. „Predmetom projektu je riešenie dopravnej obsluhy Úpravne karosérií a ostatných prevádzok v areáli stavby. Systém dopravnej obsluhy je navrhnutý hlavnou obslužnou komunikáciou vedenou po vonkajšom obvode riešeného územia, ktorá je označená ako Vetva1. Je to obojsmerná komunikácia, dvojpruhová, šírky 8,0 m a dĺžky 1912 m,“ uvádza sa v stavebnom povolení.

Poukázal na chyby

Stavebný úrad sa v tomto konaní zaoberal šiestimi námietkami a pripomienkami podanými účastníkom konania Romanom Cerulíkom z Nitry. Dvom z nich stavebný úrad vyhovel. V prvej námietke sa stavebný úrad zaoberal splnomocnením. „Stavebník k žiadosti nedoložil riadne plnomocenstvo na zastupovanie právnickou osobou. Do spisu bolo doložené plnomocenstvo pre spoločnosť KONSTRUKT PLUS, S.r.o., z ktorého nie je zrejmé, kedy bola táto plná moc udelená rovnako ako kedy k prijatiu plnomocenstva došlo splnomocnencom“ znie námietka v stavebnom konaní. Stavebný úrad námietke vyhovel. Úlohou stavebníka bolo doplniť riadne splnomocnenie, čo aj následne urobil. „Stavebník doložil dňa 18.04.2016 do spisového materiálu riadne plnomocenstvá,“ píše sa v rozhodnutí.

Stavebné pozemky

Druhá námietka sa týka odňatia poľnohospodárskej pôdy. „Taktiež namietam, že pozemky, na ktorých sa má realizovať stavba, nie sú na tento účel z hľadiska legitimity nakladania s nimi spôsobilé,“ uvádza sa v stavebnom povolení. „V tomto prípade je evidentné a zrejmé, že stavba, vo vzťahu ku ktorej je posúdenie podmienok na jej realizáciu predmetom tohto konania, je trvalou stavbou, takže určite nie so životnosťou jedného roka,“ namieta Roman Cerulík. „Stavebník doložil do spisu dňa 18.04.2016 roz­hodnutia Okresného úradu Nitra, pozemkového a lesného odboru, ktorými sa odníma poľnohospodárska pôda natrvalo,“ odôvodňuje stavebný úrad.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM