Lucia Lauková Šport Hokej

Stanovisko HK Nitra: Špekulácie o údajnej exekúcii klubu nie sú pravdivé

Na poslednom novembrovom zastupiteľstve rokovali poslanci o predĺžení nájmu Zimného štadióna klubu HK Nitra. Zazneli však pochybnosti, ktoré sa ukázali byť nepravdivé.

Ilustračný obrázok k článku Stanovisko HK Nitra: Špekulácie o údajnej exekúcii klubu nie sú pravdivé
Zdroj: YouTube.com

Na novembrovom zastupiteľstve zazneli špekulácie o údajnej exekúcii na klub HK Nitra. Podľa našich zistení nie sú pravdivé. „Je hrozba exekúcie na tento klub prenesenej z hokejového klubu z Komárna na 400-tisíc eur, viete o tom niekto niečo?“ pýtal sa na novembrovom zastupiteľstve poslanec Štefan Štefek.

Podľa centrálneho registra exekúcií na HK Nitra, s.r.o žiadna exekúcia písaná nie je. O žiadnej exekúcii nevie ani nitrianska radnica.

„Mesto nemá informácie o žiadnom exekučnom konaní voči HK Nitra. Súčasne sme požiadali, aby Vám oficiálne vyjadrenie zaslal aj samotný klub – spoločnosť HK Nitra, s.r.o,“ povedal prednosta Mestského úradu v Nitre Igor Kršiak.

Stanovisko klubu

Obratom nám odpoveď poslalo aj vedenie klubu HK Nitra. „HK Nitra s.r.o. neeviduje žiadny nesplatený finančný záväzok, tobôž nie exekúciu na našu spoločnosť. Sme názoru, že špekulácie a slová ako "údajné“ nepatria na pôdu mestského zastupiteľstva. Berieme to ako nevedomosť a neoverenie informácií. V opačnom prípade by sa jednalo o poškodzovanie dobrého mena našej spoločnosti," napísal v stanovisku prezident HK Miroslav Kováčik.

Prezident HK Nitra nás zároveň ubezpečil, že svoje stanovisko klub odoslal bezprostredne po doručení našej žiadosti (k čomu redakcii poskytol aj náležité dôkazy) v čase písania pôvodného článku. Z dôvodu technických problémov sme sa však k včas odoslanému vyjadreniu dostali až v stredu 28. novembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM