Lucia Lauková Šport Futbal

Štadión FC Nitra je takmer hotový: Fanúšikov by mal privítať začiatkom augusta, FOTO

Trávnik sa zelená a posledné práce na štadióne FC Nitra finišujú. Prvý zápas v zmodernizovanom futbalom stánku by si verejnosť mohla vychutnať v auguste.

Ilustračný obrázok k článku Štadión FC Nitra je takmer hotový: Fanúšikov by mal privítať začiatkom augusta, FOTO
7
Galéria
Zdroj: FC Nitra

Oficiálna stránka klubu FC Nitra zbilancovala ďalší mesiac rekonštrukcie nitrianskeho futbalového štadióna. Ako konštatuje klub na svojej webovej stránke, väčšina prác z celkovej rekonštrukcie je už hotová, ale niektoré ešte čakajú na svoju záverečnú bodku.

„Prebiehajú finálne a dokončovacie práce v hľadisku pôvodnej krytej tribúny, v administratívnej časti hlavnej budovy sa pracuje na drobných prácach ako je osadenie protipožiarnych hlásičov, svietidiel či zásuviek, súbežne s finalizáciou podláh, protipožiarnych dverí a zárubní. Hosťovský trakt je kompletne pripravený. V exteriéri hlavnej budovy sa pracuje na finalizácii zateplenia fasády a pripravuje sa priestor pre striedačky. Na hlavnej hracej ploche sa začalo s montážou futbalových brán a prebieha pokládka okrajovej umelej plochy,“ povedal pre klubový web FC Nitra Peter Pilaj, konateľ Nitrianskej Investičnej.

Bufety a sociálne priestory

Ako prezradil Peter Pilaj, pre FC Nitra v areáli štadiónu prebiehajú hrubé terénne úpravy, finalizujú sa vonkajšie vnútroareálové komunikácie, oplotenia a turnikety. "Súčasne sa realizuje stavebná pripravenosť pre prefabrikované vstávky, ktoré budú slúžiť ako bufety a sociálne priestory v novej oceľovej tribúne. Funkčný je vyúsťovací objekt dažďovej kanalizácie do rieky Nitra a finalizuje sa kotolňa,“ dodal konateľ Nitrianskej Investičnej pre web FC Nitra.

Otvorenie štadióna

Od júla sa už zelená aj hlavná hracia plocha pod Nitrianskym hradom. „Zakorenenie trvá minimálne dva – tri týždne. Trávnik sa musí kosiť, valcovať a hlavne polievať,“ pripomína web FC Nitra, podľa ktorého by sa brány štadiónu mohli otvoriť 4. augusta 2018 na zápas 3.kola FL.

Viac fotografií nájdete v priloženej galérii!

Štadión FC Nitra je takmer hotový: Fanúšikov by mal privítať začiatkom augusta,
7
Galéria
Zdroj: FC Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM