Nikoleta Kováčová Rôzne Správy

SPU má NOVINKU: VÝROBŇA mäsových produktov

Akreditovaný bitúnok spĺňa všetky parametre na to, aby mohla univerzita dodávať mäsové produkty do potravinového reťazca.

Ilustračný obrázok k článku SPU má NOVINKU: VÝROBŇA mäsových produktov
Zdroj: SPU Nitra

Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov (FAPZ) a Fakulta biotechnológie a potravinárstva (FBP) Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre budú mať dve nové spoločné pracoviská – výrobňu mäsových produktov a Laboratórium aplikovanej biológie.

Pokračovanie

Výrobňa mäsových produktov podľa SPU v Nitre nadviaže na existujúci bitúnok. Nachádzať sa bude v Experimentálnom centre hospodárskych zvierat Ústavu chovu zvierat univerzity, vedľa jazdiarne.

„Máme tam už vybudované laboratórium na hodnotenie jatočných a výkrmových ukazovateľov ošípaných a oviec, kde je akreditovaný bitúnok, ktorý spĺňa všetky parametre, takže môžeme dodávať do potravinového reťazca všetky mäsové produkty. Chystáme jeho dobudovanie a vytvorenie linky na spracovanie mäsa a hotových výrobkov,“ uviedol dekan FAPZ SPU v Nitre profesor Marko Halo.

Rozvoj praxe

Dekan FAPZ SPU v Nitre podľa vyjadrenie univerzity verí, že vznik dvoch nových pracovísk bude dobrý počin pre rozvoj praktickej výučby študentov FBP a zároveň budú úzko prepojené na aktivity FAPZ, ako je hodnotenie produkčných a výkrmových ukazovateľov ošípaných a oviec.

🐖 NA SPU PRIBUDNE VÝROBŇA MÄSOVÝCH PRODUKTOV 🍖 Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov a Fakulta biotechnológie a...

Posted by SPU Nitra - Zelená univerzita on Monday, November 4, 2024

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM