Správy

Splavovanie rieky a 50 ďalších akcií: Študentov zabavia Nitrianske univerzitné dni

Nitra je označovaná za študentské mesto. Práve študenti sa môžu tešiť na sériu tradičných podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Splavovanie rieky a 50 ďalších akcií: Študentov zabavia Nitrianske univerzitné dni
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Splavovanie rieky Nitra, súťaže a kultúrne i vedecké podujatia ponúkne jubilejný 20. ročník Nitrianskych univerzitných dní (NUD).

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) a Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) ich organizujú od 25. apríla do 6. mája.

Desiatky podujatí

Ako pripomínajú organizátori, záujemcovia nielen z radov študentov si budú môcť vybrať z viac než 50 akcií. Sú medzi nimi tradičné podujatia i úplné novinky.

Prečítajte si tiež

Kultúra aj šport

„Program otvorí 25. mája splavovanie rieky Nitra a ďalšie odborné, športové a kultúrne podujatia. Nasledujúce dva týždne prinesú aj akcie zamerané na výcvik psov či koučing. Pripravené sú aj Nitrianske kariérne dni či spoznávanie mesta prostredníctvom podujatia Tour de Nitra,“ uviedli organizátori.

Súčasťou NUD budú tiež Dni hispánskej kultúry, Deň otvorených dverí v Sokoliarni SPU, Študentská šálka kávy, opekačka i výstup na Zobor.

„Nebudú chýbať podujatia zamerané na zdravie a šport. NUD sa však budú venovať aj umelej inteligencii alebo 3D tlači. SPUKFEST zasa do Nitry vráti atmosféru živých koncertov, a to s interpretmi ako Sematam, Medial Banana, Nerieš či Virvar,“ doplnili organizátori.

Kompletný program nájdete po kliknutí na TENTO odkaz.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM