Lucia Lauková Správy

Spánok bábätiek v nitrianskej nemocnici chránia nové monitory dychu

Monitory dychu pomáhajú deťom, ktoré sú ohrozené syndrómom náhleho úmrtia dojčiat. Nemocnica doposiaľ dostala 25 týchto zariadení.

Ilustračný obrázok k článku Spánok bábätiek v nitrianskej nemocnici chránia nové monitory dychu
Zdroj: TASR

Malí pacienti v nitrianskej fakultnej nemocnici si v pondelok 25.6. prevzali vysvedčenia za ich dochádzku do nemocničnej materskej a základnej školy. Nešlo však o klasické, ale zdravotné vysvedčenia, ktoré škôlkari a školáci dostali za odvahu a spoluprácu pri liečebnom procese.

Monitory dychu

Súčasťou podujatia bolo aj odovzdanie monitorovacích prístrojov dychu BabySense na neonatologickom oddelení nemocnice. „Tieto zariadenia pomáhajú deťom, ktoré sú ohrozené syndrómom náhleho úmrtia dojčiat (SIDS). Nadácia Križovatka nám odovzdala päť monitorov dychu v celkovej hodnote 400 eur, ktoré boli zakúpené zo sponzorského daru,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková.

Zdravotnícka pomôcka

Ako pripomenula, nadácia sa snaží vybaviť monitormi dychu všetky pôrodnícke oddelenia v nemocniciach a jednotky intenzívnej starostlivosti na celom území Slovenskej republiky. „Prístroje BabySense sú jediným výrobkom na svete registrovaným ako zdravotnícka pomôcka a spĺňajú najnáročnejšie klinické skúšky. V rámci projektu Mamička dýcham bolo nitrianskej klinike novorodencov darovaných do dnešného dňa celkovo 25 monitorov dychu,“ dodala Timková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM