Správy

So zimou budú bojovať aj zvieratá v útulku: V Nitre im pomôže veľká ZBIERKA

Približne sto psov a 90 mačiek našlo dočasný domov v nitrianskom útulku. Pomôcť im môže aj verejnosť. Čo všetko potrebujú, aby zvládli zimu?

Ilustračný obrázok k článku So zimou budú bojovať aj zvieratá v útulku: V Nitre im pomôže veľká ZBIERKA
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Od 6. októbra prebieha v Nitre zbierka pre zvieratá z miestneho útulku. Záujemcovia môžu konzervy, deky a návliečky odovzdať v Turistickom informačnom centre.

Čas sa kráti

„Po úspešnej iniciatíve preberáme štafetu od Krajskej Knižnice Karola Kmeťka v Nitre a vyhlasujeme Zbierku pre Útulok Nitra,“ povedala Alena Pivarčiová z Turistického informačného centra.

Ak chcete pomôcť, mali by ste sa poponáhľať. Zbierka prebieha iba do piatka 18. novembra do 17.00 hodiny.

„Prvé dve várky krmiva pre psíkov a mačičky, deky a návlečky boli kolegyne z Turistického informačného centra odniesť do Útulku Nitra,“ informovalo mesto Nitra.

Prečítajte si tiež

Príprava na zimu

„Momentálne je v útulku okolo 100 psíkov a 90 mačičiek a potrebujú hlavne konzervy pre mačky, ale môžete naďalej prispievať aj konzervami/gra­nulami pre psíkov, dekami alebo návliečkami. Určite im tieto dary zabezpečia príjemnejší dočasný pobyt v útulku počas chladných (aj hladných) zimných mesiacov,“ prezradilo Turistické informačné centrum Nitra.

Záujemcovia môžu všetky potrebné veci priniesť do Turistického informačného centra Nitra na Štefánikovej triede 1.

Od 4. do 10. októbra sa do zbierky zapojila aj Krajská knižnica Karola Kmeťka. „Vyzbieralo sa nielen krmivo, ale aj deky či hračky pre zvieratká,“ informovala knižnica, ktorej riaditeľka všetky dary útulku odovzdala 27. októbra.

„Útulok môžete podporiť aj finančne. Ľubovoľný príspevok zašlite Regionálnemu centru Slobody zvierat Nitra na IBAN: SK92650000000­020080220,“ dodalo vedenie mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zbierka pre nitriansky útulok
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM