Komunálne voľby

Marek Hattas si vybral svojich zástupcov: Kto obsadí pozície viceprimátorov?

V kompetencii primátora je aj vymenovanie jeho zástupcov. Marek Hattas prezradil, kto mu bude pomáhať šéfovať Nitre nasledujúce štyri roky.

Ilustračný obrázok k článku Marek Hattas si vybral svojich zástupcov: Kto obsadí pozície viceprimátorov?
Zdroj: Marek Hattas - primátor Nitry

Primátor Marek Hattas v nedávnych voľbách obhájil svoju pozíciu. Jedna zmena vo vedení mesta však nastane.

Pripravte sa na zmenu

Reč je o viceprimátoroch. Posledné štyri roky sedel na tomto poste Miloslav Špoták a Daniel Balko. Práve druhý menovaný už primátora zastupovať nebude.

Marek Hattas na sociálnej sieti informoval, že zástupcami primátora budú Miloslav Špoták a Peter Mezei.

„Tak ako v práve končiacom volebnom období, aj v tom nasledujúcom budem mať ako primátor dvoch zástupcov. Na utorkové ustanovujúce mestské zastupiteľstvo v Nitre predložím materiál navrhujúci zriadenie mestskej rady, ktorého súčasťou budú aj mená dvoch viceprimátorov,“ píše Marek Hattas.

Prečítajte si tiež

Čo si na ňom cení?

Miloslav Špoták pokračuje v začatej práci a v jeho kompetencii bude opäť školstvo, vzdelávanie, práca s mládežou, sociálne a komunitné služby a udržateľný mestský rozvoj.

„Peter Mezei bude druhým zástupcom primátora. Jeho oblasťami budú architektúra, územné plánovanie a verejný priestor. Oboch viceprimátorov som si vybral na základe ich profesijných skúseností, doterajšej práce v zastupiteľstve, mestskej rade a odborných komisiách. Čo si však cením zo všetkého najviac je, že sú to ľudia s jasne nastaveným morálnym kompasom, ktorí pracujú pre Nitru zo srdca, s jasnou víziou a čistými úmyslami,“ dodal primátor mesta Marek Hattas.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM