Lucia Lauková Správy

Sneh na chodníkoch: V Nitre sa do práce pustia dôchodcovia i študent

Mesto už má prvých ľudí na odpratávanie snehu z nitrianskych chodníkov. V prvom kole vybrali siedmich uchádzačov.

Ilustračný obrázok k článku Sneh na chodníkoch: V Nitre sa do práce pustia dôchodcovia i študent
Zdroj: TASR

Nitrianska radnica sa musí počas zimy postarať o takmer 400 kilometrov chodníkov. Tento rok sa zapojí do odpratávania snehu z chodníkov aj verejnosť. Nebude to zadarmo.

„Nie je šanca, aby sme dokázali také množstvo pokryť vlastnými ľuďmi a mechanizmami, navyše, na mnohé chodníky sa nehodia mechanizmy, treba ich preto odhŕňať ručne,“ konštatuje hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Prvý sneh

Prvý sneh napadol v Nitre v pondelok 2. decembra. Sneženie pokračovalo aj na druhý deň ráno. Do ulíc vyšlo šesť mechanizmov aj noví brigádnici. Po prvom kole vybrala radnica sedem záujemcov.

„Sú medzi nimi väčšinou dôchodcovia, čo sme aj očakávali, pretože je to typ práce, ktorý je potrebné robiť počas celého dňa a teda ľudia s trvalým pracovným pomerom na to čas nemajú,“ prezradil Tomáš Holúbek, hovorca Nitry.

Popri štúdiu i práci

Medzi vybranými „pracantmi“ sa našiel aj študent, ktorý berie možnosť odhŕňať sneh ako šancu brigádne si privyrobiť popri štúdiu. „Prihlásil sa nám dokonca aj Ukrajinec, ktorý v Nitre pracuje a tiež si chce privyrobiť k výplate,“ dodal Tomáš Holúbek.

V týchto dňoch podľa hovoru prebieha druhé výberové kolo. „Zatiaľ to ale vyzerá, že záujemcov je ešte viac ako v prvom kole,“ hovorí Tomáš Holúbek. Mesto ponúklo brigádnikom 5 eur za hodinu práce.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM