Šport Futbal

Slováci vicemajstrami sveta v malom futbale: V striebornom tíme aj mladík z Nitry

Obrovská radosť slovenskej reprezentácie putuje aj do Nitry. Zo šampionátu si naša reprezentácia odniesla strieborné medaily.

Ilustračný obrázok k článku Slováci vicemajstrami sveta v malom futbale: V striebornom tíme aj mladík z Nitry
Foto: Dušan Guman

Slovenská reprezentácia v malom futbale získala na MS kategórie U21 v Prahe strieborné medaily. O úspechu nás informoval Slovenský zväz malého futbalu.

Vzácny kov a radosť z jeho zisku putovala aj pod Zobor. Súčasťou tímu a veľkého úspechu nášho malého futbalu bol aj nitriansky hráč Matúš Loskot (Hlohovecké hviezdy, Nitra).

Suverénny finalista

Slováci dali o sebe vedieť už pri vstupe do šampionátu. Zaskočených Slovincov prevalcovali 9:2. Rakúšania dopadli ešte horšie, keď futbalisti s trojkrížom na hrudi triumfovali 11:1. Víťazstvo v skupine zavŕšilo Slovensko vysokou výhrou 6:1 s Talianmi, ktorí sa neskôr prebojovali do semifinále. Tam ich po výsledku 1:2 vyradili Česi, ktorí boli naším súperom v nedeľu od 20:00 v súboji o zlato. Slováci síce napokon na zlato nesiahli, ale Čechom boli viac ako vyrovnaným súperom. Nebyť situácií, keď loptu nedotlačili do brány ani z bezprostrednej blízkosti a skvelého výkonu oboch brankárov, mohli dosiahnuť aj viac.

Slovensko podľahlo Čechom 1:2. Za svoje výborné výkony, pekný futbal a veľký úspech, ktorým strieborná medaila nesporne je si zaslúži absolutórium.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

„Odohrali sme výborný turnaj, no, žiaľ, vo finále nám chýbalo trochu šťastia. Ale byť vicemajstrami sveta je pre slovensky malý futbal aj pre všetkých našich hráčov neuveriteľný výsledok. Spomienky nám všetkým ostanú po zvyšok života. Patrí im veľká vďaka a gratulácia za to, s akým srdcom bojovali a reprezentovali Slovensko. Po zápase som dostal veľa gratulácií od kolegov z WMF a nie jeden vyslovil názor, že sme predviedli lepší výkon ako Česi. Žiaľ, vyhrá ten, kto dá viac gólov. Gratulujem Českej republike k titulu. Malý futbal majú na vysokej úrovni a my pracujeme na tom, aby sme sa k nim v blízkej budúcnosti priblížili. Verím, že nám v tom tento úspech pomôže,“ povedal Peter Králik, prezident Slovenského zväzu malého futbalu.

Foto: Dušan Guman
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM