Kultúra

Slížovica sa vracia vo veľkom štýle: Do Nitry príde Kabát aj americká Zebrahead

Nitrianske výstavisko ožije obľúbeným hudobným festivalom, na ktorom Horkýže Slíže oslávia 30. narodeniny.

Ilustračný obrázok k článku Slížovica sa vracia vo veľkom štýle: Do Nitry príde Kabát aj americká Zebrahead
Zdroj: TASR/Jakub Kotian , TASR/Branislav Račko

Populárny festival Slížovica sa blíži, už v nedeľu 28. augusta sa v Nitre zídu fanúšikovia dobrej hudby. V areáli Agrokomplexu oslávi skupina Horkýže Slíže 30. narodeniny na vlastnom hudobnom festivale. Informovala o tom PR manažérka Silvia Rákociová.

Po dvoch presunutých ročníkoch pre pandémiu je Slížovica opäť v hre.

Hudobní hostia

Zagratulovať Slížom prídu ich kamaráti z kapiel, na festivale zahrajú Kabát, americkí Zebrahead, Slobodná Európa, Alkehol, Zoči voči, Polemic, The Crownies či No Control. Nebude chýbať ani stálica festivalu, dychová sekcia Lapášanka a nitrianska hudobná scéna kapely Dr. Zetor, Try, Trafika či Ranná nevoľnosť.

Prečítajte si tiež

Novinkou je detský predpoludňajší program, kde na malom pódiu vystúpia Paci Pac a Maliny Jam.

Šéfkuchár Marcel Ihnačák pripraví aj tento rok špecialitu, pomôcť s varením mu prídu aj chlapci zo Slížov, nebudú chýbať atrakcie pre deti a dospelých či Rocková škola.

Filmové skladby

„Na tento ročník sa veľmi tešíme, po dvoch rokoch konečne vo veľkom vystúpime doma, v našej Nitre. Tešíme sa, aký hudobný program sa nám podarilo dať dokopy. Fanúšikom na Slížovici odohráme až dve pesničky, ktoré sú titulnými skladbami filmov. Ty vieš, že sa chovám tak, jak sa chovám je k filmu Indián a exkluzívne v premiére zaznie Tvojho brata brat má brata k filmu Vitaj doma, bratu, v ktorej si s nami zahosťuje gitarista Jimi Cimbala. Určite budú aj nejaké ohne a s našimi kamarátmi sa stretneme na autogramiáde pri hlavnom pódiu,“ uvádza informácie o festivale gitarista kapely Juraj „Doktor“ Štefánik.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM