Aktualizované Lucia Lauková Šport Iné športy

Skvelý finálový úvod volejbalistov Nitry: Obhajca titulu porazil Prievidzu

Volejbalisti Nitry odohrali prvé dva finálové zápasy, ktoré im vyšli podľa predstáv. So súperom si poradili bez straty setu v sobotou ako aj v nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý finálový úvod volejbalistov Nitry: Obhajca titulu porazil Prievidzu
39
Galéria
Foto: Monika Földešiová

Volejbalisti Nitry odohrali v sobotu 15. apríla prvý zápas finále slovenskej volejbalovej extraligy mužov. S výsledkom môžu byť naši volejbalisti spokojní. Obhajca titulu nezaváhal zdolal súpera z Prievidze bez straty setu 3:0. Zápas trval 73 minút a pozrelo si ho 700 divákov. Rozhodovali Mokrý a Daruľa.

1. finálový zápas

VKP Bystrina SPU Nitra VK Prievidza 3:0 (18, 24, 11)

Nitra: Kubš 5, Ludha 12, Rehák 5, Grut 11, Kašper 8, Zaťko 4, libero Turis (Horník 4, Hollý 0, Malina 2)
Prievidza: Grant 4, Strugar 0, A. Patúc 4, Szczerbaniuk 4, Sequeira 18, Sorokinš 9, libero Mattson (Javorčík 4, Jančura 0, Kudra 0)

Nitriansky volejbalový tím oslavuje 1. víťazstvo v tohtoročnom finále. Tréner Nitry mal po úspešnom zápase dva dôvody na oslavu. Podľa klubového webu totiž práve 15. apríla oslávil tréner Nitry, Marek Kardoš 43. narodeniny. Druhý finálový zápas odohrajú nitrianski volejbalisti opäť na domácej palubovke v Nitre v nedeľu 16. apríla o 18:00 hod.

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Je super, že sme vyhrali, zajtra môžeme hrať uvoľnenejšie. Dobre sme čítali hru a hráči splnili to, čo mali. Druhý set bol po psychickej stránke veľmi dôležitý. Dostali sme sa z tých dvoch chýb, ktoré sme urobili ešte na začiatku, a v koncovke sme to nakoniec dotiahli. Podľa mňa to ale nie je náhoda, lebo koncovky hráme doma veľmi dobre. Som rád, že sme si trochu oddýchli, lebo zápas netrval dlho a pokiaľ zajtra budeme hrať v takejto forme, tak to môžeme dotiahnuť do víťazného konca.“

2. finálový zápas

VKP Bystrina SPU Nitra VK Prievidza 3:0 (18, 24, 11)

Nitra: Kubš 11, Ludha 4, Rehák 7, Grut 11, Kašper 7, Zaťko 3, libero Turis (Horník 3, Hollý 0, Malina 0)
Prievidza: Grant 5, Strugar 0, A. Patúc 12, Szczerbaniuk 10, Sequeira 6, Sorokinš 4, libero Mattson (Javorčík 10, Jančura 3)

Martin Májek, asistent trénera Nitry: „O zápase rozhodol prvý set, kedy sme sa na Prievidzu celý čas len doťahovali a v koncovke setu sme zvíťazili. Z našej strany to dnes nebol veľmi ľúbivý volejbal, hralo sa o každú loptu. Teraz nás čakajú dva veľmi náročné zápasy v Prievidzi. Musím vyzdvihnúť atmosféru, ktorá je konečne hodná finálových zápasov. Sme radi, že prišli aj fanúšikovia Prievidze, ktorí jej tiež dopomohli.“

Richard Nemec, tréner Prievidze: „Zápas sa nehodnotí ľahko, keďže sme znova prehrali. Nitre gratulujem, zvládla oba zápasy, my sme chceli aspoň jeden uchmatnúť. Dnes si podľa mňa diváci prišli na svoje. Bol tam boj aj z našej strany a ďakujem prievidzským divákom, že sa zúčastnili v takom hojnom počte tu v Nitre, veľmi nám pomáhajú, je to super. V porovnaní so včerajším zápasom to bolo dnes lepšie. Lopty sme v poli čapli, ale nezložili sme ich, trošku nám to pokulháva na smeči. Séria sa presúva k nám, musím družstvo trochu upokojiť.“

Foto: ilustračné

Nitriansky volejbalisti bez straty setu, finálová séria sa presúva do Prievidze
39
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM