Krimi

Školáka mali okradnúť v centre Nitry: Keď kričal, NIKTO mu nepomohol!

Mladý chlapec zažil v centre mesta poriadne nepríjemné chvíle. Policajti pri vyšetrovaní odhalili ďalší podobný prípad. Zapojená do neho bola dvojica mladíkov.

Ilustračný obrázok k článku Školáka mali okradnúť v centre Nitry: Keď kričal, NIKTO mu nepomohol!
Zdroj: Dnes24.sk

Pri obchodnom centre Mlyny oslovil 13-ročný chlapec hliadku mestskej polície. Oznámil im, že ho asi pred hodinou zastavili dvaja chlapci pri tržnici.

„Uviedol, že ho poprosili o finančnú výpomoc, aby si údajne mohli zakúpiť cestovné lístky na autobus MHD domov. V okamihu, ako si vybral peňaženku z vrecka vetrovky a otvoril ju, mu jeden z rómskych chlapcov vytrhol z ruky desaťeurovú bankovku. Keď si to maloletý chlapec všimol, začal kričať o pomoc na okoloidúcich, z ktorých sa však nikto pri nich nezastavil,“ informuje Mestská polícia (MsP) v Nitre.

Prosili, aby nekričal

Chlapci mu mali povedať, aby nekričal, že bankovku mu vrátia. Mali však podmienku. Musel každému z nich dať jedno euro. „Maloletý chlapec z obavy o svoje zdravie i ďalší majetok každému z nich po chvíli dal 1 euro a následne všetci miesto opustili. Maloletý chlapec po tomto vysvetlení mestským policajtom rovno na mieste ukázal a označil predmetnú podozrivú dvojicu rómskych chlapcov, ktorí sa mali tohto skutku dopustiť a obaja sa aktuálne nachádzali v priestoroch OC Mlyny pri hlavnom vstupe zo Štúrovej ulici,“ pokračuje v opise MsP.

Dvojica mladíkov sa k skutku priznala. Počas riešenia na miesto prišla aj mama poškodeného chlapca. Dvojica dve eurá vrátila, no keďže na mieste ani jeden z nich nevedel preukázať svoju totožnosť, oboch predviedli na útvar mestskej polície.

„Počas predvádzania sa pri zasahujúcich mestských policajtoch v priestoroch obchodného centra Mlyny zastavil neznámy rómsky muž, ktorý uviedol, že pozná matku predvádzaných chlapcov, má na ňu telefonický kontakt a ak je to potrebné, je ochotný ju privolať. Podľa inštrukcií príslušníkov muž počas telefonického rozhovoru matke v krátkosti opísal skutok, ktorý spáchali jej synovia a zároveň ju vyzval, aby sa dostavila na útvar mestskej polície na Cintorínsku ulicu, čo matka prisľúbila,“ dodáva mestská polícia.

Prečítajte si tiež

Na stanici zistili, že obaja chlapci sú ešte maloletí. Pred odchodom jeden z mladíkov mestským policajtom odovzdal čipovú kartu na MHD v Nitre, ktorá bola vydaná inému maloletému chlapcovi z Nitry. Jeden z mladíkov uviedol, že kartu našiel v smetnej nádobe na Čermáni. Policajti sa vybrali na Zobor, kde mal bývať chlapec, ktorému patrila čipová karta. Za prítomnosti jeho otca mu chceli stratený preukaz vrátiť.

Ďalší prípad

„Pri pohovore však zistili, že preukaz nestratil, ale mu ho 8.11.2022 v po­poludňajších hodinách na zastávke MHD pred OC Mlyny na Štúrovej ulici odcudzili dvaja mladí rómski chlapci. Popis oboch podozrivých sa zhodoval s maloletými páchateľmi z predchádzajúceho prípadu. Podľa jeho opisu skutku mu jeden z rómskych chlapcov preukaz odcudzil a následne mu povedal, že preukaz mu vrátia, ale len vtedy, ak im dá svoj mobilný telefón alebo zaplatí za neho peniazmi. Maloletý chlapec zo Zobora im zaplatiť odmietol, do autobusu MHD nastúpil bez preukazu, u vodiča si za hotovosť zakúpil cestovný lístok a celú udalosť doma oznámil svojim rodičom,“ prezradila mestská polícia.

Rodičia sa vtedy rozhodli, že udalosť nebudú riešiť s políciou.

Otec na druhý deň išiel na pobočku prepravnej spoločnosti a kartu dal zablokovať. „Napriek tomu, že páchatelia skutku sú maloletí a pre chýbajúcu deliktuálnu spôsobilosť bude ich protiprávne konanie pre nízky vek odložené, celý prípad bude v zmysle príslušného ustanovenia o povinnostiach zákona o obecnej polícii odovzdaný policajnému zboru ako dôvodné podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov v súbehu,“ dodáva Mestská polícia v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM