Správy

Kino Palace prechádza veľkou rekonštrukciou: Pozrite, ako to vyzerá v jeho útrobách!

V budove bývalého kina panuje stavebný ruch. Priestor po rekonštrukcii prinesie multižánrovú sálu aj kaviareň.

Ilustračný obrázok k článku Kino Palace prechádza veľkou rekonštrukciou: Pozrite, ako to vyzerá v jeho útrobách!
5
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

„Objekt Kina Palace, ktoré je dielom architekta Fridricha Weinwurma z roku 1925 mení svoj charakter. Začiatkom septembra sme odovzdali stavenisko vysúťaženej firme, ktorá začala s prácami,“ informuje mesto Nitra.

Vo štvrtok (15. decembra) sa do priestorov kina vybrali poslanci, aby si ho pozreli počas kontrolného dňa.

Čo robia?

Radnica informovala, že aktuálne prebiehajú búracie práce v interiérových priestoroch a realizujú sa prípravné práce pre realizáciu 1. podzemného podlažia, ktoré vznikne pod pôvodnou sálou .

Na mieste pokračuje aj 2. fáza výskumu. Podľa vedenia mesta to predstavuje plošný výskum na úrovni prvého podzemného podlažia. Stále prebieha aj statický posudok konštrukcií po odkrytí vnútorného opláštenia.

Prečítajte si tiež

„Obnovu budovy realizujeme za účasti archeológov a podľa pokynov Krajského pamiatkového úradu Nitra. Jednou zo zaujímavostí je napríklad odhalenie pôvodného miesta, kde bolo umiestnené premietacie plátno,“ informuje mesto. Spomínané miesto si môžete všimnúť na titulnej fotografii – čierne pozadie na stene.

Moderné priestory

Budova bývalého Kina Palace bude súčasťou vznikajúceho Kreatívneho centra Nitra. „Priestor poskytne modernú multižánrovú sálu v centre mesta pre rôzne druhy súčasného aj tradičného umenia a kultúry (divadlo, tanec, hudba, multimédiá, film, konferencie, prednášky, workshopy a i.) a kaviareň,“ dodáva radnica.

Rekonštrukcia za približne 2,7 milióna eur by mala byť ukončená do konca roka 2023. 95 percent sumy je podľa magistrátu financovaných z EÚ a zvyšných 5 percent predstavuje spolufinancovanie mestom Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Rekonštrukcia Kina Palace
5
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM