Lucia Lauková Kultúra

Silvester v Nitre: Na námestí retro zábava a ohňostroj, na Zobore tradičný beh

Prelom rokov sa bude v meste pod Zoborom oslavovať v retro štýle. O zábavu na námestí sa postará aj skupina Maduar. Chýbať nebude tradičný ohňostroj.

Ilustračný obrázok k článku Silvester v Nitre: Na námestí retro zábava a ohňostroj, na Zobore tradičný beh
28
Galéria
Zdroj: TASR

Príchod Nového roka sa blíži. Aj tento rok mesto pripravilo silvestrovský program na Svätoplukovom námestí. Ako informovala radnica, tohtoročný program Silvestra v Nitre sa ponesie v duchu „retro“.

„V programe budú účinkovať DJ AQUA, DJ Ivan Kopáč a skupina MADUAR. Súčasťou programu je aj novoročný príhovor primátora mesta Nitry Mareka Hattasa a silvestrovský ohňostroj,“ prezradil Pavol Ferčák z MsÚ v Nitre. Program začne o 23:00 a potrvá približne do 1:15 hod. Program je orientovaný na kategóriu 25+.

Počas silvestrovskej noci bude v čase od 20:00 hod do 01:00 hod otvorených aj pár stánkov. „Podľa mojich informácií bude otvorených 4 až 6 stánkov,“ povedal Pavol Ferčák z radnice.

V posledný deň v roku si môžete dať do tela na 31.ročníku Zoborského silvestrovského behu. Organizátorom je Čakanka, n.o. v spolupráci s partnermi. Zoborský silvestrovský beh sa koná každoročne a patrí medzi tie náročnejšie bežecké súťaže. Prvý ročník sa konal už v roku 1988. Trasa meria 3860 metrov a prechádza archeologicky a historicky zaujímavým územím. Ženy sa postavia na štart o 10:00 hod, muži odštartujú v rozmedzí od 40 do nad 75 rokov štartujú o 10:30, ostatní muži o 11:00 hod.

V galérii si môžete pozrieť fotografie ohňostroja, ktorý otváral vianočné mestečko!

Foto: ilustračné

Ohňostroj otvoril vianočné mestečko v Nitre
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM