Aktualizované Lucia Lauková Krimi

Silný vietor spôsobil obrovské nešťastie v Nitre: Spadnutý strom zabil chlapca (†14)

Pod vplyvom silného vetra sa zrútil strom na žiakov základnej školy. Pri nešťastí zomrel 14-ročný chlapec.

Ilustračný obrázok k článku Silný vietor spôsobil obrovské nešťastie v Nitre: Spadnutý strom zabil chlapca (†14)
10
Galéria

V Nitre došlo v pondelok 30. septembra k tragickej udalosti. Strom pri páde smrteľne zranil len 14-ročného chlapca.

O nešťastí informovala polícia na sociálnej sieti. Prvotnú informáciu o tom, že pri páde stromu zomrelo dievča, neskôr polícia opravila.

„V Nitre vplyvom silného vetra spadol strom na žiakov základnej školy na prechádzke. Na mieste zomrel 14-ročný chlapec,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

Podľa polície sú ďalší žiaci zranení pričom jeden z nich vážne. Na silný vietor upozorňuje aj Slovenský meteorologický ústav, ktorý vydal varovanie pred silným vetrom pre celé územie Slovenska.

Na miesto boli privolaní aj hasiči. K pádu stromu došlo podľa hasičov na cyklotrase pri futbalovom štadióne pod Zoborom v Nitre.

„Strom pri páde zasiahol tri maloleté osoby, z ktorých dve utrpeli zranenia rôzneho charakteru a jedno udalosť neprežilo. Zranené osoby sú v opatere zdravotníkov a budú prevezené do nemocnice. Psychológovia HaZZ poskytujú na mieste nešťastia krízovú intervenciu,“ opisuje udalosť Prezídium HaZZ.

Tragédia sa stála krátko po 12.00 hodine. „Môžem potvrdiť, že sme o 12:12 prijali na tiesňovú linku 155 výzvu o pomoc, podľa ktorej zavalil strom maloleté osoby a jedna z nich nejaví známky života. Zásah však stále prebieha, bližšie informácie preto nemôžem poskytnúť,“ uviedla Alena Krčová hovorkyňa záchranárov.

Prípadom sa už zaoberá aj nitrianska polícia.

„Polícia okolnosti prípadu vyšetruje. Na mieste sú všetky záchranné zložky. Dostupné informácie k prípadu poskytneme verejnosti hneď ako to bude možné,“ uistila krajská policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková.

Dve zranené deti, ktoré zasiahol spadnutý strom v Nitre, sú mimo ohrozenia života. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nitrianskej fakultnej nemocnice Tatiana Timková.

Nemocnica bližšie nešpecifikovala, aké zranenia deti po zásahu padajúcim stromom utrpeli. „Podľa informácií od lekárov si zranenia jedného z detí vyžiadali operačný zákrok. Druhé musí podstúpiť ešte niekoľko vyšetrení. Dôležité je, že obe deti sú mimo ohrozenia života,“ doplnila Timková.

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Silný vietor spôsobil obrovské nešťastie v Nitre: Spadnutý strom zabil chlapca
10
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM