Lucia Lauková Správy

Silný vietor a snehové záveje: Nitru varujú pred divokým počasím

Vonku to bude v najbližšie dni poriadne divoké. Podľa meteorológov okres Nitra čaká silný vietor i snehové jazyky a záveje.

Ilustračný obrázok k článku Silný vietor a snehové záveje: Nitru varujú pred divokým počasím
Zdroj: TASR

Meteorológovia na webe SHMÚ varujú aj náš okres pred silný vetrom. Vydali výstrahu prvého stupňa. „V okrese Nitra sa ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 až 20 m/s (60 – 75 km/h),“ Výstraha platí do piatka 6. januára do 16.00.

Ako dodávajú odborníci na webe SHMÚ táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity a predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Snehové jazyky a záveje

Pre okres Nitra platí aj druhá výstraha a to pred tvorbou snehových jazykov a závejov. Výstraha prvého stupňa je v platnosti už od stredy 4. januára a potrvá do soboty 7. januára do 12.00 hodiny. Tvorba snehových jazykov a závejov sa v našom regióne podľa odborníkov očakáva ojedinele.

„Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný,ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodávajú meteorológovia.

Foto: ilutrasčné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM