Správy

Silný vetrisko vyčíňal aj pod Zoborom: V Nitre dosiahol rýchlosť VÍCHRICE, FOTO

Počas víkendu sa na celom území Slovenska poriadne rozfúkalo. Výnimkou nie je ani Nitra, kde vietor dosahoval extrémne rýchlosti.

Ilustračný obrázok k článku Silný vetrisko vyčíňal aj pod Zoborom: V Nitre dosiahol rýchlosť VÍCHRICE, FOTO
11
Galéria

V nedeľu 30. novembra meteorológovia vystríhali pred búrlivým vetrom. Ten sa naplno ukázal aj v Nitre.

V Nitre udrela víchrica

„V Nitre sme zaznamenali až víchricu (priemerná rýchlosť 75 kilometrov za hodinu),“ podotkli zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Vietor už lokálne spôsobil aj škody, najmä spadnuté stromy. Meteorológovia preto vyzývajú ľudí na opatrnosť. Odporúčajú im, aby zvážili nutnosť pobytu a pohybu vonku.

Krátko podvečer sme v nitrianskom Mestskom parku objavili niekoľko polámaných stromov. Vietor sa „pohral“ aj s detským domčekom pred jednou z prevádzok. Na sídliskách poryvy vetra prevracali smetné nádoby a strhávali konáre zo stromov.

Prečítajte si tiež

Varovania meteorológov

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre Nitru výstrahu tretieho stupňa pred vetrom. Tá platila v nedeľu 30. januára od 12.40 do 18.00 hodiny.

„V okrese Nitra sa ojedinele očakáva výskyt mimoriadne silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 29 – 33 m/s (105 – 120 km/h) a v priemere okolo 20 m/s (70 km/h)," informovalo SHMÚ.

Do 22.00 hodiny je vydaná výstraha druhého stupňa, kedy môže vietor dosiahnuť priemernú rýchlosť 60 km/h alebo v nárazoch 85 – 105 km/h.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

V OBRAZOCH: Silný vietor zasiahol v nedeľu 30. januára aj Nitru
11
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM