Krimi

ŠIALENÉ správanie muža v Nitre: Vykrikoval, hádzal sa do áut a NAPADOL policajta!

Na nepríčetné správanie muža upozornili obyvatelia. Päsťami zaútočil na zasahujúceho policajta.

Ilustračný obrázok k článku ŠIALENÉ správanie muža v Nitre: Vykrikoval, hádzal sa do áut a NAPADOL policajta!
Zdroj: Dnes24.sk

Hliadku mestskej polície v nočných hodinách obyvatelia upozornili na údajne nepríčetného muža. Ten nekontrolovateľne vykrikoval a telom narážal do zaparkovaných áut.

„Príslušníci sa okamžite presunuli na sídlisko Chrenová, kde na zastávke MAD na Výstavnej ulici zistili vykrikujúceho muža v strednom veku. Vyzvali ho, aby upustil od svojho protiprávneho konania a aby preukázal svoju totožnosť,“ informuje Mestská polícia (MsP) v Nitre.

Napadol policajta

Muž však na výzvy nereagoval, odmietal sa upokojiť a tiež preukázať svoju totožnosť. Situácia sa začala vyostrovať, pričom mužove správanie sa postupne zhoršovalo. Následne svoje počínanie obrátil na príslušníka mestskej polície.

„Toho začal fyzicky napádať so zaťatými päsťami a niekoľkokrát ho udrel do oblasti ramena a trupu. Nereagoval na opakované márne výzvy, aby upustil od svojho konania, navyše viackrát vrazil do sklenenej výplne zastávky MAD, dôvodne hrozilo zranenie jeho osoby i zasahujúcich príslušníkov a zároveň i poškodenie majetku,“ opisuje udalosti mestská polícia.

Prečítajte si tiež

Muža museli spacifikovať

Voči mužovi boli použité miernejšie donucovacie prostriedky, hmaty a chvaty. „Avšak muž neustále kládol aktívny odpor, nevedel sa upokojiť, snažil sa vytrhnúť a z miesta činu ujsť. Príslušníci muža spacifikovali až obmedzením jeho osobnej slobody použitím pút a zabránili tak hroziacemu zraneniu príslušníkov, podozrivého i možnej škode na majetku,“ dodáva MsP v Nitre.

Policajti po obhliadke miesta objavili telefón a doklad totožnosti. Ten odhalil, že zadržaný bol 44-ročný muž z Ivanky pri Nitre.

„Pri zákroku k zraneniu osoby neprišlo, donucovacie prostriedky boli použité v zmysle zákona o obecnej polícii. Zadržaný muž bol mestskými policajtmi predvedený na najbližší útvar policajného zboru a odovzdaný službukonajúcim príslušníkom, ktorí so zadržaným mužom vykonávali ďalšie objasňovacie služobné úkony,“ informuje Mestská polícia v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM